Blog

TOGG Adana Deneyim Merkezi Danışmanlarının Ziyareti

TOGG Adana Deneyim merkezi danışmanları, okulumuzda gerçekleşen kariyer günleri kapsamında davetimize icabet ederek Biltepe Anadolu Lisesi öğrencileri ile hem elektrikli araçlar hem teknoloji hakkında hemde öğrencilerin bu sektörde kariyer düşünmeleri durumunda bu kariyer basamaklarını nasıl çıkacaklarına yönelik gerçekleştirdikleri söyleşi sonrası öğrencilerimiz akıllı cihazlar yakından inceleme ve teknik konularda bilgi edinme…

Yumurcaklar Anaokulunu Ziyareti

Özel Biltepe Okulları olarak ; 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılında 1. Sınıfı okutacak Fatma Yalvaç öğretmenimizle Özel Yumurcaklar Anaokulunu ziyaret ettik. Okul idarecileri ve öğretmenleri ile okul öncesi ve ilkokula hazırlık çalışmaları ile ilgili sohbet ettik. Fatma öğretmenimizi tanıştırdık.Misafirperverliklerinden dolayı kendilerine teşekkür ederiz.

Hayırlı Ramazanlar

Kardeşliğin daimi olduğu, sevgilerin birleştiği, dostlukların bitmediği mutlu, umutlu ve sevgi dolu, rahmetlerin yağmur gibi yağdığı bu mübarek Ramazan ayının sizlere güzellikler getirmesini dileriz.

Veli Ziyareti

Biltepe İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerimizden Mehmet Efe ve Ömer Sağlam’ın velileri Filiz ve Sinan Sağlam’ı ziyaret ettik. Değerli velilerimize gösterdikleri misafirperverlikten dolayı çok teşekkür ederiz.

Veli Ziyareti

Biltepe Ortaokulu öğrencilerimizden Zeynep İsaoğlu’nun velileri Süheyla ve Arif İsaoğlu’nu ziyaret ettik. Değerli velilerimize gösterdikleri misafirperverlikten dolayı çok teşekkür ederiz.

İngilizce Mektup Etkinliği

İkinci kanaat dönemi başında, 5.sınıf öğrencilerimiz; Manisa Akhisar ilçesinde faaliyet gösteren Özel Esen Ortaokulu 5.sınıf öğrencileriyle mektup arkadaşı olmuşlardı. Öğrencilerimizin, Özel Eksen Okullarına göndermiş oldukları mektupların cevabı geldi. Öğrencilerimizin mektup arkadaşları Akhisar’a özgü üzüm ve cezerye de göndermişler. İngilizce mektup yazan öğrencilerimizi kutluyor, Özel Eksen Okulları öğrencilerine ve öğretmenlerine teşekkür…

Veli Ziyareti

Biltepe Anadolu Lisesi öğrencilerimizden Hiva Cemre Tüç’ün velileri Aynur ve Doğan Tüç’ü ziyaret ettik. Değerli velilerimize gösterdikleri misafirperverlikten dolayı çok teşekkür ederiz.

Veli Ziyareti

Biltepe Anadolu Lisesi öğrencilerimizden Tayfur Adsız’ın velileri Meryem ve Nebi Adsız’ı ziyaret ettik. Değerli velilerimize gösterdikleri misafirperverlikten dolayı çok teşekkür ederiz.

Veli Ziyareti

Biltepe Ortaokulu öğrencilerinden Nehir İmeci’nin velileri Levent ve Özlem İmeci’yi ziyaret ettik. Değerli velilerimize gösterdikleri misafirperverlikten dolayı çok teşekkür ederiz.

Veli Ziyareti

Biltepe Ortaokulu ve İlkokulu öğrencilerinden Ayşenur ve Berat Gül’ün velisi Gülbahar Gül’ü ziyaret ettik. Değerli velimize gösterdiği misafirperverlikten dolayı çok teşekkür ederiz.

Şehit Polis Fatih Mehmet Zorlu Anaokulu Ziyareti

Özel Biltepe Okulları idarecileri olarak ; 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılında 1. Sınıfı okutacak Fatma Yalvaç öğretmenimizle Şehit Polis Fatih Mehmet Zorlu Anaokulunu ziyaret ettik.Okul Müdiresi Ayşe Demir ile okul öncesi ve ilkokula hazırlık çalışmaları ile ilgili sohbet ettik. Fatma öğretmenimizi tanıştırdık.Misafirperverliklerinden dolayı kendilerine teşekkür ederiz.

Kaymakamımız Yakup Güney ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İlyas Tapsız’ın Ziyareti

Sayın Kaymakamımız Yakup Güney, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İlyas Tapsız’la birlikte okulumuzu ziyaret ettiler. Ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederiz. Kendilerine; Özel Biltepe Okulları ile ilgili kısa bir brifing verdik, okulumuzun kuruluşunu anlattık. Eğitim öğretimle ilgili istişarede bulunduk. Kaymakam Bey, ilkokulda sınıf ziyareti de yaptı, öğretmen ve öğrencilerle sohbet etti.

Veli Ziyaretimiz

Biltepe Ortaokulu öğrencilerinden Yusuf Demir ve Mina Tiryaki’nin velilerini bir arada ziyaret ettik. Değerli velilerimize gösterdikleri misafirperverlikten dolayı çok teşekkür ederiz.

Şehit Polis Emre Yalçın Anaokulunu Ziyaretimiz

Özel Biltepe Okulları idarecileri olarak ; 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılında 1. Sınıfı okutacak Fatma Yalvaç öğretmenimizle Şehit Polis Emre Yalçın Anaokulunu ziyaret ettik. Okul öncesi ve ilkokula hazırlık çalışmaları ile ilgili sohbet ettik. Fatma öğretmenimizi tanıştırdık. Misafirperverliklerinden dolayı Şehit Polis Emre Yalçın Anaokuluna teşekkür ederiz.

Veli Ziyaretimiz

Biltepe Anadolu Lisesi öğrencilerinden Hanzade Türkmenoğlu’nun velileri Beldenur ve Özer Türkmenoğlu’nu ziyaret ettik. Değerli velilerimize gösterdikleri misafirperverlikten dolayı çok teşekkür ederiz.

Veli Ziyaretimiz

Biltepe Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ahmet İsaoğlu’nun velileri Süheyla ve Arif İsaoğlu’nu ziyaret ettik. Değerli velilerimize gösterdikleri misafirperverlikten dolayı çok teşekkür ederiz.

Asiye Yüksel Anaokulunu Ziyaretimiz

Özel Biltepe Okulları idarecileri olarak ; 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılında 1. Sınıfı okutacak Fatma Yalvaç öğretmenimizle Asiye Yüksel Anaokulunu ziyaret ettik. Okul öncesi ve ilkokula hazırlık çalışmaları ile ilgili sohbet ettik. Fatma öğretmenimizi tanıştırdık.Misafirperverliklerinden dolayı Asiye Yüksel Anaokuluna teşekkür ederiz.

Reading Skılls ın English

7. grades of Biltepe Schools are reading book. Reading is important because it develops your mind and gives you excessive knowledge and lessons of life. It helps you understand the world around you better. It keeps your mind active and enhances your creative ability. Reading improves your vocabulary and develops…

Veli Ziyaretimiz

Biltepe Ortaokulu öğrencilerinden Buğlem Örüklü’nün velisi Rüveyda ve Abdülkadir Örüklü’yü ziyaret ettik. Değerli velilerimize gösterdikleri misafirperverlikten dolayı çok teşekkür ederiz.

İngilizce Mektup Etkinliğimiz

Haftada 16 saat yoğunlaştırılmış İngilizce programı uyguladığımız 5.sınıf öğrencilerimiz;Akhisar Özel Eksen Okulları 5.sınıfında okuyan arkadaşlarına İngilizce mektup yazdılar.İngilizce öğretimiyle ilgili anlamlı bir etkinliği gerçekleştiren öğrencilerimizi tebrik ediyor, öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Fidan-Özge Anaokulunu Ziyaretimiz

Özel Biltepe Okulları idarecileri olarak ; 2024-2025 Eğitim-öğretim yılında 1. Sınıfı okutacak Fatma Yalvaç öğretmenimizle Fidan-Özge Anaokulunu ziyaret ettik. Fidan ve Özge Öğretmenlerimizle; okul öncesi ve ilkokula hazırlık çalışmaları ile ilgili sohbet ettik. Fatma öğretmenimizi tanıştırdık.Misafirperverliklerinden dolayı Fidan- Özge Anaokuluna teşekkür ediyoruz.

Anadolu Lisesi 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı İkinci Dönem Başı Öğretmenler Kurulu Toplantısı

Özel Biltepe Anadolu Lisesi 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı ikinci dönem başı öğretmenler kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda birinci dönem başında alınan kararların uygulanma durumu istişare edilerek, ikinci dönem yapılacak akademik, sosyal ve kültürel faaliyetlerin planlaması yapıldı. Alınan kararlara azami ölçüde uyan fedakar öğretmenlerimize teşekkür eder, kolaylıklar dileriz.

Çözüm Ortağımız Edesis

Edesis uygulaması ile öğrencilerimiz ve velilerimiz, anlık karneleri görüntüleyebilir, sınav sonuçlarının tamamını görüntüleyebilir ve analiz edebilir, online sınavlara katılabilir, hata karnesi ile eksik konu tespitlerinin raporlamasını görüntüleyebilir, ödevlendirme bildirimlerini uygulama üzerinde alabilir, devamsızlık takibini yapabilir ve buna benzer birçok özellikten yararlanarak otomasyon sistemi üzerinden gerçek zamanlı olarak hem velilerimiz hemde…

Dilimizin Zenginlikleri

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında okul öncesi etkinliklerimiz kapsamında gerçekleştirilen yazar daveti doğrultusunda; okulumuz müdür yardımcısı Münteha Uğur’u anasınıfımızda öğrencilerimize kitap yazım ve basım sürecinden bahsederek onlarla oyunlar oynadı ve yazarı olduğu kitap hakkında öğrencilerimizle soru cevap tekniği ile sohbet etti. Bu güzel etkinlik için hocamıza çok teşekkür ediyoruz .

CAMBRIDGE Semineri

Okulumuzda uygulamakta olduğumuz haftada 16 saatlik yoğunlaştırılmış İngilizce programındaki başarımızı belgelendirmek amacıyla öğrencilerimizi, dünyada bir çok ülkede uygulanmakta olan CAMBRIDGE Sınavına hazırlıyoruz. Bu nedenle CAMBRIDGE; öğretmenlerimize Eğitmen Eğitimi kapsamında Sınav koordinatörü Emekli İngilizce Öğretmeni Altan Altınkaya ile seminer gerçekleştirdi. Yapacağımız CAMBRIDGE Sınavına; destek olan velilerimize, sınava hazırlıkla ilgili olarak öğretmenlerimize…

Eğitim Uzmanı Erkut Yeşil Semineri

Arel Üniversitesinden Eğitim Uzmanı Erkut Yeşil okulumuz Anadolu Lisesi öğrencilerine “kariyer gelişimi, doğru tercih ve motivasyon” konularında seminerini vermiştir. Kendilerine okulumuzda gerçekleştirdikleri bu seminer çalışmasından dolayı çok teşekkür ederiz.

RAM’dan Gelen Ziyaretçilerimiz

Kadirli (RAM)Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğüne TeşekkürlerRAM’da görevli rehber öğretmenler Badel Çetinkale ve Yasemin Öniz, okulumuzu ziyaret ettiler. Okulumuzdaki rehberlik çalışmaları hakkında rehber ögretmenlerimizle istişarede bulundular.RAM’ın rehber öğretmenler aracılığı ile Sinerji oluşturma amaçlı okul gezilerini takdirle karşılıyoruz.

Anasınıfı Veli Toplantısı

Anasınıfı 6 yaş grubu öğrenci velilerimizle, akşam ders çıkışı okulumuzun salonunda biraraya geldik.Anasınıfı derslerine giren öğretmenler olarak, yapmış olduğumuz eğitim çalışmalarımızla ilgili tek tek değerlendirme yaptık, özellikle ilkokula hazırlık sürecimizi paylaştık.Yapmış olduğumuz eğitim çalışmalarımız ile ilgili olarak velilerimizin çalışmalarımızı takdirle karşılamaları biz eğitimcileri daha da motive etti.Katılımlarından dolayı velilerimize teşekkür,…

Kurum Ziyaretlerimiz

Kadirli’de okul ve kurum ziyaretlerine devam ediyoruz. 21 yıllık özel öğretim kurumu olarak ziyaret ettiğimiz kurumlarda müdür arkadaşlarımızla eğitim öğretim ve yönetimle ilgili istişarelerde bulunuyoruz. Ayrıca kurumlar arası; iletişimin ve paylaşımın Kadirli’de eğitimin kalitesini artıracağını inanıyoruz. İlgilerinden dolayı ziyaret ettiğimiz okul ve kurum müdürlerine teşekkür ediyoruz.

Aile Katılımı Etkinliği

Okul öncesinde, Aile Hekimi Dr. Arkın Kahyalar, öğrencilerimize Aile Katılımı kapsamında “Sağlıklı yaşamak için neler yapmalıyız?” konulu söyleşisini gerçekleştirdi. Öğrencilerimize; ilgisinden, sevgisinden ve söyleşisindeki esprilerinden dolayı velimiz Arkın Kahyalar’a teşekkür ederiz.

Lgs Grubu Veli Öğretmen Görüşmesi

LGS Grubu Öğrencilerimizin velileriyle, akşam ders çıkışında biraraya geldik.Velilerimizle; bireysel olarak tüm derslerden öğrencilerimizin LGS hazırlık sürecini değerlendirdik, bu süreçte motivasyonlarını artırma, konu eksiklerini tamamlama, okuma becerisini artırma ve devamsızlık yapmamanın önemini vurguladık.Velilerimizin önerilerini değerlendirdik.Öğrencilerimize; kolaylıklar, başarılar dileriz.

Okulumuz Tales Sınav Merkezi Seçilmiştir

Özel Biltepe Okulları olarak Tales Matematik Müzesi tarafından bölgemizin Sınav Merkezi olarak kabul alan okulumuz, Matematik ve Fen Yarışmalarına katılmak isteyen tüm öğrencilerimizin başvurularını kabul etmeye başlamıştır. Bizimle iletişime geçip randevu alarak kampüsümüzde başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz. Başvurular diğer okul öğrencilerimizede açıktır.

Bocce Oyunu

Spor etkinliklerimize bir yenisini daha ekleyerek alışılagelmişin dışına çıkıp yeni etkinliklerle öğrencilerimizi buluşturuyoruz. Sadece akademik başarı ile değil aynı zamanda sportif etkinliklerimiz ile de bölgede ilkleri gerçekleştiren okulumuz, öğrencilerimizin sadece zihinsel değil aynı zamanda bedensel ve ruhsal gelişiminide destekliyor. Bizi takip etmeye devam edin, ilkleri bölgemizde gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Biltepeli…

Kariyer Günleri

Sharabati Denim grup şirketlerinin Kadirli Organize Sanayi Bölgesindeki yatırımı olan JNR Mensucat işletmesinin denim ve gabardin üretimi gerçekleştiren üretim tesislerinde kendilerinin özverili katkıları ve izinleri ile birlikte Özel Biltepe Okulları olarak Kariyer Günleri kapsamında Anadolu Lisesi 11. ve 12. sınıf öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz ile birlikte fabrika gezisi gerçekleştirdik. Kariyer Günleri…

Cambridge Sınav Merkezi

Cambridge English sınavına girmek için, Özel Biltepe Okulları’nın da içinde olduğu yetkili sınav merkezlerine doğrudan kayıt yaptırılması gerekmektedir. Bir Cambridge Assessment English sınavında başarılı olduğunuzda, İngilizcenizin seviyesini gösteren uluslararası geçerliliğe sahip bir sertifikaya sahip olursunuz. Cambridge English yeterlikleri, İngilizce öğrenmeyi keyifli, etkili ve ödüllendirici kılan geniş kapsamlı sınavlardır.

Satranç Kulübü

Çocukların gelişme çağında sıklıkla karşılaştığı sorunlardan biri olan konsantrasyon eksikliğini azaltmak ve ortadan kaldırmada akıl oyunlarından biri olan satranç önemli bir yer tutmaktadır. Satranç etkinliği sayesinde çocuklar sadece bu etkinlik kapsamında değil aynı zamanda ders çalışırken, kitap okurken ve başka faydalı etkinlikleri icra ederken de konsantrasyon yani odaklanma süreleri artmakta…

Anasınıfında Çözüm Ortağımız “Okul Cep” Uygulası

Özel Biltepe Okulları olarak Anasınıfımızdaki öğrencilerimizin velileri ile etkileşim halinde kalmak ve gerçek zamanlı olarak velilerimizi bilgilendirmek, etkinlik onaylarını almak, etkinliklerle ilgili fotoğraf ve video gallerilerini paylaşmak, yemek menüsü, ders planları, takvim gibi konularda velilerimizi bilgilendirmek için Okul Cep uygulaması ile siz değerli velilerimizin akıllı telefonlarında da artık yerimizi almış…

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü

Biltepe Anadolu Lisesi öğrencilerimizle birlikte 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında Kadirli Belediyesi Hayvan Barınağımızı ziyarette bulunduk. Veteriner Hekim Murat Traş rehberliğinde öğrencilerimiz bilgilendirildi. İlgilerinden dolayı hayvan barınağı çalışanlarına teşekkür ederiz.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Biltepe Anadolu Lisesi öğrencilerimizle “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” dolayısıyla Kadirli İlçe Müftülüğümüzü ziyarette bulunduk. Bizleri güler yüzleriyle karşılayıp gençlerimizle içeriği zengin bir söyleşi yapma imkanı sağlayan, Kadirli İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Sayın Malik Ejder BAŞEL’ e, Okulumuza komşu camiimiz olan Ahmet Yüksel Camii İmamımız Sayın Fatih ORUÇ’a, Vaizemiz Zübeyde…

2023/2024 Eğitim Öğretim Yılına Start Verildi

Özel Biltepe Anadolu Lisesi 2023/2024 Eğitim Öğretim yılının sağlıklı, neşeli, mutlu ve başarı dolu günlerle geçmesini dileyerek ilk dönemin startını verdi.“Gençliği yetiştiriniz. Onlara ilim ve irfanın müspet fikirlerini veriniz. Geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız.”Mustafa Kemal Atatürk

ANASINIFI YOGA ETKİNLİĞİMİZ

Çocuklarda denge gelişimine destek olmak, konsantrasyon ve odaklanmayı arttırmak, zihni rahatlatmak, çocukların kendilerini ifade etmelerine yardımcı olmak, hayal güçlerini geliştirmek ve yaratıcılıklarını arttırmak, aynı zamanda beden ve zihin olarak güçlü bireyler olmaları için Biltepe anasınıfı uyum haftasında, çocuklarımıza yoga etkinliği yaptık.Çocukların beden,zihin ve ruh gelişimine katkı sağlayan bu etkinlik için…

ÖZEL BİLTEPE OKULLARI OKUL ÖNCESİNDE

📌 Fiziki yönden; 📍Müstakil bahçe, oyun parkı, çeşme, açık hava etkinlikleri için oturma alanı, yeşil alan, kum havuzu ve trambolin, 📍Narenciye bahçesi içinde hobi bahçeleri, ağaçlardaki kuş barınakları, 📍Veli ziyaretçi odası, 📍Teknolojik donanımlı derslikler, 📌 Eğitim personeli açısından; 📍 Deneyimli; okul öncesi öğretmenleri, Resim, Müzik, Beden Eğitimi, İngilizce, Rehberlik, Akıl…

Kariyer Günlerimizin Konuğu Cemal Şişman

Kariyer günlerinin bugünkü konuğu,KADİRLİ’imizin bir değeri olan, rahmetli ERDAL ŞİŞMAN’ın oğlu Diş Hekimi CEMAL ŞİŞMAN’dı. ORTODONTİST UZMAN’ı olarak mesleğini Adana’da gerçekleştiren kıymetli hocamız, diş hekimliği mesleğine yönelik gençlerimizin merak ettiği tüm soruları içtenlikle cevapladı. Mesleki kariyer bilgisi,diş sağlığına yönelik bilgiler ve degerler eğitimine yönelik bilgilerle dolu, öğrencilerimizin farkındalığını artıran mükemmel…

Mezun Öğrencilerimizin Konferansı

Bir zamanlar bahçemizde koşturan çocuklar şimdi mezun oldukları okulda meslekleri ile ilgili kariyer planlamaya yönelik söyleşide bulunuyorlar.Eski öğrencilerimiz, lisemizde okuyan öğrencilerimize ışık oluyor.Bizim için çok gurur verici,mutluluk verici anlar bunlar. Özel Biltepe Anadolu Lisesi 2007 mezunu DOKTOR Zeynep Rana Sariakcali ,2015 Mezunu ECZACI Erçim Buğra GÖK ve yine 2015 mezunu…

BİLTEPE- LGS Grubu Öğretmenlerimiz;

Birinci dönem konuların tekrarını yaptılar. İki hafta aralıklarla deneme sınavları gerçeklestirdiler. 2 Mayıs itibariyle LGS seri deneme sınavlarına başladılar. Her gün farklı bir yayınevine ait deneme sınavı LGS formatında uygulamaktadırlar. Deneme sınavı sonunda öğrenci merkezli olarak soruların çözümlerini gerçekleştirmektedirler. Seri deneme sonrasında ögretmen gözetiminde soru çözümü ve konu tekrarı odaklı…

Faruk Durna, Günümüz Teknolojileri Hakkında Öğrencilerimizi Bilgilendirdi

Durna, öğrencilere birbirinden önemli konularda çok değerli bilgiler aktardı. Durna, Sanal gerçeklik, Arttırılmış gerçeklik, Yapay zeka ve Metaverse gibi güncel teknolojiler hakkında öğrencilere kapsamlı bilgiler verdi. Durna, katıldığı Teknofest, TÜBİTAK ve diğer yarışmalar hakkındaki deneyimlerini de öğrencilerle paylaştı. Özellikle öğrencilerin ilgi ve alakası, Durna’nın anlattığı konulara olan hakimiyeti ve tecrübesiyle…

Mezun Öğrencilerimizin Ziyareti

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ’nde okuyan öğrencimiz CEYDA BÜYÜKBAYRAM ve ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK okuyan öğrencimiz İZEM İŞÇİ geldi.Ceyda üniversitede ki arkadaşını da getirmiş, bizlerle taniştirmak için, Okulumuzu Özel Biltepe Okulları her zaman aile sıcaklığında bulduğunu ve öğretmenlerine duyduğu minneti dile getiren değerli velimiz HATİCE BÜYÜKBAYRAM’a ve çok kıymetli mezunlarımız CEYDA ve…

11.Sınıf Öğrencilerimizin İftar Yemeği

11.sınıf öğrencilerimizle iftar yemeğimizden kareler var fotoğraflarda, ramazan ayının paylamaya,birlik ve beraberliğe yönelik oluşturduğu o manevi havayı gençlerimizle beraber soluduk.Gençlik güzel,gençlik enerji,mutluluk ve umut dolu Derslerin dışında bir aktivite ile bir araya gelmek hem öğrencilerimize hem de bizlere iyi geldi.Severiz gençliği hem de çok

TÜBİTAK Proje Sunumu

TÜBİTAK PROJE sunumumuzu online olarak gerçekleştirdik.ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ’nin PROFESÖR’lerinden oluşan JÜRİ karşında projelerini sundular.Hem onlar için hem de benim için büyük bir heyecandı.Normalde ADANA’da 3 gün sürecek bir sergi aşamasında sunum olacaktı.Öğrencilerimiz kendileri için düzenlenecek bir çok aktiviteye katılacaktı ama deprem dolayısıyla online gerçekleştirdik sunumumuzu.KADİRLİ’mizin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını düşündüğümüz projemiz…

4.Sınıf Bursluluk Sınavı 1.si Rüzgar Özbiçer

25 Mart 2023 tarihinde yapmış olduğumuz 4.sınıflar arası Bursluluk Sınavında Birinci olan 7 Mart İlkokulu öğrencisi Rüzgar ÖZBİÇER, annesi, babası ve öğretmeni Adem HALLAÇ’la birlikte okulumuzu ziyaret ettiler. Misafirlerimize okulumuzun eğitim öğretim ilkelerini anlattık. Adem Öğretmen, Okulumuzda okuyan öğrencileriyle de buluştu. Rüzgar’ ın kaydını yaptık. Yeni okulunuz Özel Biltepe Ortakulu…

Yeni Dönemin İlk Deneyi 10.Sınıflarımızla

Yeni dönemin ilk deneyi 10.sınıflarımızla oldu . Öğrencilerimiz kendi kan gruplarını belirlemek için laboratuvardaydı. Öncelikle ünitelerimize göre ihtiyaç duyduğumuz tüm malzemeleri temin eden okul yöntemimize çok teşekkür ederiz.Öğrencilerimiz yaparak yaşayarak öğrenirken çok mutlu hem kalıcı bilgiyi yakalıyoruz hem de eğleniyoruz

TÜBİTAK Başarımız

2204 A TÜBİTAK LİSELER ARASI PROJE YARIŞMASI’nda bölgemizdeki 8 il ve 2665 proje arasında, OSMANİYE ilini temsilen seçilen 4 projeden 2 tanesi ÖZEL BİLTEPE OKULLARI’na aittir. KADİRLİ’nin değil BÖLGEMİZİN OKULU olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Hoşgeldin Ya Şehr-i Ramazan!

Hoş geldin On Bir Ayın Sultanı! Gelişin bizlere yaşamış olduğumuz afetin bıraktığı acıları, hüzünleri bir nebze olsun dindirmeyi, mübarek oruç ibadetini sağlık, huzur ve mutlulukla eda edebilmeyi ve bayrama kavuşup sevdiklerimizle hayırla yaşamayı nasip eylesin.

Çadır Derslik

8. Sınıf LGS’ye hazırlık ve 12. Sınıf YKS’ye hazırlık çalışmalarımız sevgili öğrencilerimizle birlikte, kampüsümüzde hazırlanmış olan çadır dersliklerimizde devam etmektedir.

LGS Grubumuzun DYK Kursu Öncesi Planlama Toplantısı

27 Şubat Pazartesi günü LGS Grubumuzun DYK Kursuna başlayacak olmalarından dolayı; 8.Sınıf Şube Ögretmeleri olarak bir araya geldik. Birinci dönem gerçekleştirmiş olduğumuz LGS hazırlık çalışmalarımızı değerlendirdik, ikinci dönem çalışmalarımızı planladık, süreçle ilgili ilkelerimizi belirledik. Velilerimizin bu süreçte, Okulumuza güvenmelerini ve eğitim ögretim çalışmalarımıza destek olmalarını diliyoruz. Tüm çalışmalarımız öğrencilerimiz için.

1/B Sınıfı Okulu Çok Özlemiş

1 B Sınıfı öğrencilerimiz 33 gün aradan sonra öğretmenlerine ve arkadaşlarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadılar. Ögrencilerimiz velileriyle birlikte okula geldiler. Tuğba Öğretmen, anasınıfı bahçesinde; öğrencilerle ve velilerle tatili değerlendirdi, eğitim ögretimle ilgili olarak velilerinin görüşlerini aldı. Daha sonra öğrenciler doyasıya oynadılar. Öğrencilerimize böyle güzel bir eğitim ortamı hazırlayan Tuğba Öğretmene ve…

Biltepe Ailesi Olarak Çadır Kente Ziyarette Bulunduk

Kadirli’de depremzedeler için sentetik sahada kurulan 550 kişini kaldığı çadır kenti ziyaret ettik. Kadirli Kaymakamımız Vehbi BAKIR, Sumbas Kaymakamımız Furkan TAŞKIRAN, İlçe Emniyet Müdürümüz Tarık Esat KAHVECİLER’in, depremzelerle ve migörevlilere iletişim halinde olduklarını gözlemledik.Kaymakamızdan çadır kentle ilgili bilgiler aldık. Afad gönüllüsü; öğretmen arkadaşlarımızın ve gençlerin görevlerini severek yaptıklarına tanık olduk.…

Kelebeklerimiz Hasret Giderdi

Depremden sonra ilk defa Kelebekler, okulumuzun parkında öğretmenleri ve arkadaşlarıyla buluştular. Öğretmenleriyle hasret giderdiler, etkinlik yaptılar, oyun oynadılar. Kelebekler için böyle güzel bir eğitim ortamı hazırlayan velilerimize ve Özge öğretmenimize teşekkürler.

Anadolu Lisemizden Sosyal Etkinlik Programı

Biltepe Anadolu Lisesi olarak Sosyal Etkinlik dersi kapsamında Kadirli ilçesine bağlı Vayvaylı köyünde Emekli Jandarma Albay İSMAİL Özcan tarafından oluşturulan Konak müzeyi gezdik. İsmail Özcan, dedelerinden kalma konağı binbir emekle restore etmiş ve müzeye çevirmiş. Kadirli’nin kültürel mirasının sergilendiği bu müzeyi oluşturan Emekli Jandarma Albay İsmail Özcan ‘a ve müzeyi…

Okulun Kalbi Kütüphaneler Projesi

“Okulun Kalbi Kütüphaneler Projesi” kapsamında Biltepe Anadolu Lisesi 9.sınıf öğrencileri Kadirli İlçe Halk Kütüphanesini ziyaret ettiler ve “Oku-Yorum” etkinliği düzenlediler. Kütüphane çalışanları ile röportaj yaparak kütüphanenin işleyişi hakkında bilgi edindiler. Tüm kütüphane çalışanlarına gösterdikleri ilgiden dolayı çok teşekkür ediyoruz.

Mezunlarımızın Ziyareti

Biltepe Okulları olarak Kadirli’den başlayarak ülkemizin,hatta dünyanın bir çok noktasında görev alan mezun öğrencilerimizin okula ziyareti ile büyük mutluluk duyuyoruz.Mezun öğrencilerimizle şuan okumakta olan öğrencilerimizi buluşturarak öğrencilerimize geleceğe dair hedeflerine ulaşmaları konusunda ışık olmaya devam ediyoruz. Sizde Biltepeli olmak isterseniz okulumuza bekleriz.

Sahaf Etkinliğimiz

7. sınıf öğrencilerimizle okul çıkışında “Telvin Sahaf” ta güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Kitapların sihirli dünyasında enfes bir yolculuk yaptık. Otantik bahçesinde bol bol fotoğraf çektirip, keman eşliğinde müziğin ruha verdiği gıdayı tattık.

Yoğunlaştırılmış İngilizce Eğitimimiz

Özel Biltepe Okulları olarak 5. sınıflarda 10 yıldır 16 saatlik Yoğunlaştırılmış İngilizce Programı uygulamaktayız; Hedeflenen dört temel becerinin öğrencilerimize kazandırılması ve Drama, hikaye okuma, diyalog, sunum yapma, müzik dinleme ve şarkı söyleme gibi etkinlikler ile bu sürecin gerçekleştirilmesidir.

Süleyman Beledioğlu’nun Konferansı

Doğu Akdeniz Üniversitesi sponsorluğunda gerçekleştirilen Kadirli ziyaretleri sonrasında daha önce kendilerini misafir etmiş olduğumuz Sayın Süleyman Beledioğlu’nun nazik ziyaretleri ve sonrasında öğrencilerimizle bir araya gelerek Sınava Hazırlık Sürecinde Motivasyon ve Verimli Çalışma Teknikleri üzerine yapmış olduğu sunumla öğrencilerimize sağladığı katkılardan dolayı kendilerine teşekkür ederiz

” El Ele, Birlikte Geleceğe” Projesi Kapsamında Okulumuzun Değerli Misafirleri

Kaymakamımız Vehbi BAKIR, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas TAPSIZ, Şube Müdürü Davut GÖKÇELİ, RAM Rehberlik Koordinatörü Badel ÇETİNKALE ve beraberlerinde İlçe Emniyet Müdürü Tarık Esat KAHVECİLER 13 Aralık 2022 Salı günü saat 9.00’da okulumuzu ziyaret ettiler. Proje kapsamında LGS Grubu öğrencilerimizle sınava yönelik sohbet gerçekleştirdiler. İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas…

Biltepe’de Çalışmış Olan Öğretmenlerimize Kahvaltı Düzenledik

Özel Biltepe Okulları olarak; Kuruluşundan günümüze Okulumuzda çalışıp ayrılan, görevlerine serbest ya da başka özel kurumlarda, resmi kurumlarda çalışan arkadaşlarımızı kahvaltıya davet ettik.Kayıtlarımıza göre bu güne kadar 120 öğretmen kurumumuzdan ayrılmış gözükmektedir.Nurcan ögretmenimizle de dört yıl birlikte görev yapmıştıkDavetimize icabet eden arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

9.Sınıf Öğrencilerimizin İlk Laboratuvar Deneyimi

Lisemizin en gençleri olan 9.sınıf öğrencilerimizle ilk laboratuvar deneyimimiz, laboratuarımızı tanımış ve ilk deneyimizi yapmış olduk. Günlük hayatımızda kullandığımız maddelerin asit mi baz mı olduğunu oluşturduğumuz ayıracımızla keşf ettik. Yaparak yaşayarak öğrenmede senenin ilk çalışması devamı çok yakın zamanda farklı çalışmalarla gelecek

Hayvan Hakları Savunucu Semih İğdigül’ün Konferansı

İĞDİGÜL; okulumuzun konferans salonunda ögrencilerimizle, hayvanların sevilmesi, korunması, onların da bir canlı olduğu konusunda sohbet etti. Programa başlarken rol aldığı dizilerden videolar sundu. Öğrencilerimiz program süresince bazen eğlendiler, bazen öğrendiler, bazen de duygulandılar. Oyuncumuz programın sonunda kendi yazdığı hikaye kitabını -Ben Bir Sokak Köpeğiyim.- ögrencilerimiz için imzaladılar.

Resim Yarışması Başarılarımız

Cumhuriyetin Kuruluşunun 99. Yılı nedeniyle, Kadirli’de İlkokullar arasi düzenlenen “RESİM YARIŞMASNDA” Okukumuz öğrencilerinden ELİF ZEYNEP CİNKARA BİRİNCİ, Sunay ÖZDEMİR İkinci olmuştur. Öğrencilerimizi tebrikediyor, Öğretmenimiz Ayfer RAZAKİ’YE Teşekkür ediyoruz.

Okul Öncesi Velilerimizle Ders Çıkışı Beş Çayında Buluştuk

Okulumuzun okul öncesi öğrenci velerimizi ders çıkışı akşam Çayına davet ettik. Öğrencilerimiz arkadaşlarıyla; oyun parkında, çim alanda gönüllerince koşuştular, oynadılar, eğlendiler.. Okul öncesinde görev alan öğretmenler ve ablalar velilerle tek tek ilgilendiler, çocukların eğitimi üzerine sohbet ettiler, çaylarını yudumladılar. Ayrıca veliler öğretmenler ve birbirleriyle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadılar, böyle…

Mustafa Eroğlu’nun Ziyareti

Okulumuzda 15 yıl birlikte görev yaptığımız, bu yaz ikinci emekliligini yaşamak uzere aramızdan ayrılan değerli arkadaşım, tüm çalısanlarin ağbisi Ortaokulumuzun Matematik ögretmeni MUSTAFA EROĞLU ziyaretimize geldi.Teşekkürler EROĞLU Öğretmenim, ziyaretiniz Biltepe ailesini mutlu etti, yine bekleriz

Eğitimde İyi Örneklerden

İlçemizde görev yapan sınıf öğretmeni Bünyamin KOCAMAN, geçen yıl kendisinin öğrencisi olan, bu yıl okulumuzun Beşinci sınıfına devam eden öğrencilerini Okulumuzda ziyaret etti. Öğrencilerinden eğitim öğretim çalışmaları hakkında bilgi aldı. Öğretmen arkadaşımız değisik ortaokullarda okuyan öğrencilerini ziyaret ettiğini söyledi. Ayrıca bizleri ve öğrencilerini okulunda görmek istediğini söyledi. Ziyaretlerinden dolayı Bünyamin…

Camiler Haftasına İlişkin Düzenlediğimiz Etkinlik

Camiler ve Din Görevlileri haftası ve Mevlid Kandili nedeniyle 5.Sınıf ögrencilerimizle, okulumuza komşu olan AHMET YÜKSEL CAMİİ’ni ziyaret ettik. Cami görevlisi İmam-Hatip Ahmet Fatih Hocanın gününü ve Mevlid Kandilini kutladık, çiçek takdim ettik. Günlerin anlamıyla ilgili olarak bizleri bilgilendiren, ikramda bulunan Ahmet Fatih Hocamıza teşekkür ediyoruz.

7.Sınıf Şube Öğretmenler Kurulu Toplantısı

7.sınıflarımızın Şube Öğretmenler kurulunda;Öğrencilerimizin Ergenlik sorunlarını ve bu sorunların çözümüne yönelik istişarede bulunduk.Derslerin işlenişinde kullanılacak araç gereçler, ödevin niteliği niceliği, kontrolü, ön öğrenmelerin tespiti, ders işlenişinde plân, ölçme değerlendirme gibi hususlar üzerinde durduk.Beceri derslerinin (Görsel Sanatlar, Müzik, Beden Eğitimi, Robotik)çocuğun gelişimindeki önemini paylaştık.İngilizce dersinin işlenisinde, dört temel becerinin kazandırıldırıldığını vurguladık.Veli…

6.Sınıf Şube Öğretmenler Kurulu Toplantısı

Bu akşam 6.sınıfların Şube Öğretmenler toplantısında;Tüm derslerin öğretmenleri, rehber ögretmenimiz ve Kurumsal İletişim Uzmanımız, eğitim ögretim yılı başından bu güne yapmış oldukları çalışmalarla ilgili bilgi verdiler.İngilizce konuşma, robotik kodlama, sanat, spor adına yapılacak çalışmalar, veli bilgilendirme, veli- öğretmen görüşmesi, deneme sınavları, etüt ve hafta sonu kurslarıyla ilgili planlamalar yaptık.Öğrencilerimizin akademik…

5.Sınıf Şube Öğretmenler Kurulu Toplantısı

 Beşinci sıniflarımızın Şube Öğretmenler kurulunu gerçekleştirdik.Oryantasyon ve rehberlik çalışmalarımızı değerlendirdik; ders araç gereç ve kıyafet teminini durumlarını görüştük.Öğrencilerimizde gözlenendavranışları paylaştık.İngilizce, sportif ve Robotik kodlama etkinlikleri, veli bilgilendirme, görüşme, hafta sonu kursları, deneme sınavları ile ilgili planlamalar yaptık.Öğrencilerine sevgiyle yaklaşan, iletişim becerisine sahip , özveriyle çalışan, paylaşımcı liderlik özelliği gösteren öğretmen…

8.Sınıf Şube Öğretmenler Kurulu Toplantısı

2023 LGS Grubumuzun Şube Öğretmenler kurulunu gerçekleştirdik.22 Ağustos’ta başlayan LGS hazırlık çalışmalarımızı; araç gereç, yöntem, motive, konsantrasyon, rehberlik ve koçluk yönüyle değerlendirdik.Deneme sınavları, ders dışı; etüt, hafta sonu kurs ve soru kampı, rehberlik ve koçluk sistemi, veli bilgilendirme ve veli görüşmesi gibi çalışmaları planladık.Öğrencilerimizin; bireysel olarak akademik performanslarını ve davranışlarını…

5.Sınıf Öğrenci-Veli-Öğretmen Tanışması

Okulumuzun 5.sınıf; öğrencileri,velileri ve ögretmenleri sabah kahvaltısında biraraya geldiler. Kahvaltıda öğretmenler; velileri yakından tanıma fırsatı buldular, eğitim sohbeti yaptılar. Veliler de çocuklarının yeni arkadaşlarıyla ve onların velileriyle tanışmış oldular. Eğitim amaçlı düzenlenen kahvaltıya çocuklarıyla birlikte katılan tüm velilerimize teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize başarılar diliyorum. Öğrencilerimiz, arkadaşlarıyla birlikteliği fırsat bilerek bulunduğumuz tesisin…

Anasınıfı Veli Bilgilendirme Toplantısı

Akşam mesai bitiminde, salonumuzda okul öncesi velilerine yönelik; tanışma, istisare ve bilgilendirme toplantısı yaptık. Anasınıfları; yöneticileri, öğretmenleri ve ablaları olarak velilerimizle tanıştık. Müfredat programının uygulanışı, değerler eğitiminin verilişi, beceri kazandırma ve sosyalleşme ile ilgili çalışmalarımızı anlattık. Velilerimizin; eğitimimiz, ögrenci-ögretmen, ögretmen-veli iletişimimiz ve okulumuzun kurumsalığı hakkındaki olumlu sözleri bizleri onurlandırdı. Biltepe’ye…

Okul Çıkışı Düzenlediğimiz Sportif Kurslar

Ortaokulumuzda kız öğrencilerimize akşam ders çıkışında Beden Eğitim Öğretmenimiz S. Mustafa Özkale tarafından voleybol kurs veriliyor. Özkale öğretmen, öğrencilerine: ” Spor yapmak akademik başarıya engel değildir, geçmiş yıllarda, LGS’de başarılı öğrencilerimizin sporcu öğrencilerimiz olduğunu gözlemledim.”dedi. Özel Biltepe Okulları olarak sporcu öğrencilerimize başarılar diliyor, on beş yıldır Okulumuzda görev yapan, değişik…

Biltepe Fen Zümresi

Okulumuzda uzun yıllar birlikte çalıştığımız Fen Bilimleri ögretmenleri; Mehmet ÇERİ ve Gökay ZİYAN’la ders çıkışı sohbet ettik.Sohbetimiz sırasında;Öncelikle Biltepe’de çalışmaktan mutlu olduklarını, mutluluklarının birinci nedeninin okul ikliminden kaynaklandığını;Öğrencinin dersi sevmesi için öncelikle öğretmeni sevmesi gerektiğine inandıklarını;Fen Bilimleri başarısını; güçlü zümreciliğe, takım çalışmasına, dersin işlenişinde espiri kullanmaya, ögretirken eğlenmeye, eğlenirken öğretmeye,…

İlkokul Veli Bilgilendirme Toplantısı

İlkokulumuzda; öğretmen-veli; tanışma, istişare, bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdik. Toplantının birinci bölümünde,akşam mesai bitiminde çok amaçlı salonda; velilerle tanıştık, eğitim öğretim ilkelerimizi paylaştık, velilerimizin önerilerini değerlendirdik. Kasım ayından itibaren bireysel öğretmen veli görüşmeleri yapacağımızı açıkladık. Salondaki programın ardından veliler, çocuklarının dersliklerine davet edildi.Ögretmenler; velilere derslerin işlenişine ilişkin açıklamalarda bulundular, onların önerilerini aldılar,…

Yoğunlaştırılmış İngilizce Programı

Okulumuzda 10 yıldır uygulanmakta olan 16 saatlik Yoğunlaştırılmış İngilizce Programını başarıyla uygulayan öğretmen arkadaşlarımız; Zülal Şekeroğlu Karakuş, Emine Kırköse Akar ve Semih Kafalı;Bilgi, beceri ve deneyimlerini güncelleyerek, sinerji oluşturarak 2022-2023 Eğitim öğretim yılında da 5ABC şubelerinin İngilizce öğretimini üstlenmiş bulunuyorlar.Arkadaşlarımıza ve 5.sınıf öğrencilerimize kolaylıklar ve başarılar diliyor;İngilizce öğretimi konusunda velilerimizin…

Biltepe Türkçe Zümresi

Türkçe Zümresi olarak; bilgi, beceri ve deneyimlerimizi güncelleyerek, değerlerimizin kazandırılmasında öğrencilerimize rol model olarak yolumuza devam ediyoruz.Yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerimize başarılar; velilerimize sabır, sağlık ve mutluluklar diliyoruz.

Beceri Dersleri Zümresi

Görsel Sanatlar, Müzik, Beden Eğitimi ve Robotik Kodlama derslerinin öğretmenleriyle; bu derslerin önemi üzerine istişarede bulunduk.Bu derslerin; öğrencilerimizin, sosyal gelişiminde ve beceriler kazanmasında etkili olduğunu, ayrıca akademik başarıya engel olmadığını vurguladık.Yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

İlkokul Öğretmen Grubumuz

 2022- 2023 Eğitim öğretim yılının ilk gününden itibaren okulumuzun İlkokul öğretmenleri; deneyimlerini güncelleyerek, sinerji oluşturarak yollarına devam ediyorlar.Takım arkadaşlarımla gurur duyuyor, başarılarının devamını diyoruz.

1. Sınıflarımız Uyum Haftasında Öğrenmenleriyle Kahvaltı Yaptı

Birinci sınıflarımızın uyum sürecinde minikler öğretmenleriyle birlikte kahvaltı yaptılar. Yavrularımızın eğitim hayatlarının ilk haftasında davranışlarıyla, iletişim becerileriyle, sevgileriyle onların kalbine dokunmasını bilen öğretmen arkadaşlarıma; Biltepe’yi tercihlerinden dolayı velilerime teşekkür ediyorum. Birinci sınıfa başlayan minik yavrularımıza ömür boyu başarılar diliyorum.

İlkokul Sene Başı Kurul Toplantısı

İlkokulumuzda 2022- 2023 Eğitim öğretim yılı başında öğretmenler kurulunda; Çalışmalarımızı değerlendirdik, bu öğretim yılında yapacağımız çalışmalarla ilgili kararlar aldık, planlamalar yaptık. Bilgi beceri ve deneyimlerimizi paylaştık. Kuruluşumuzun 20.yılında; takım olmanın, öğrenen örgüt olmanın, lider öğretmen olmanın gururunu yaşadık. Yeni öğretim yılının; biz eğitimciler ve öğrencilerimiz için hayırlı olmasını diliyoruz.

Ortaokul Sene Başı Kurul Toplantısı

BİLTEPE- 2022- 2023 Eğitim öğretim yılının ilk öğretmenler kurulunu yaptık. Son kurul toplantısında almış olduğumuz kararları değerlendirdik. Yapacağımız eğitim öğretim çalışmalarımızı planladık. Eğitim öğretimde başarının artırılması için kararlar aldık. Demokratik bir ortamda geçen kurulumuzun başarımıza vesile olmasını diliyoruz.

Mehmet Zengin’e Kurucularımızın Veda Yemeği

MESLEKTE 50 YILINI TAMAMLAYAN ZENGİN MÜDÜR İÇİN BİLTEPE KURUCULARI BİR ARAYA GELDİLER Özel Biltepe Okullarının yapımı için, arsa temini ile başlayıp günümüze kadar olan süreçte etkin rol alan Mehmet ZENGİN; 1950 Kadirli doğumlu, öğretmenliğe 1972’de Isparta Gönen öğretmen okulunda başladı, Kayseri Mimar Sinan Öğretmen Lisesinde, Adana Erkek Lisesinde, Kadirli Cevdet…

Reading Contest

Okulumuzun haftada 16 saat Yoğunlaştırılmış İngilizce Programi uygulanan 5.sınıf öğrencileri arasında ” İNGİLİZCE OKUMA” yarışması düzenlendi. İngilizce Zümre öğretmenlerimiz tarafından geçtiğimiz haftalarda yapılan okuma yarışmasında Finale kalan 16 öğrencinin yarışması; Okulumuzun salonunda, Kadirli’de resmi okullarda görev yapan; Ümit KAÇIRA, Pınar KAÇIRA ve Perihan TOPAL’ın jüri olarak görev aldığı, emekli İngilizce…

5.Sınıfa Yeni Gelen Öğrencilerimize Hoş Geldin Diyoruz

Okulumuzun 5.sınifina nakil gelen öğrencilerimiz; Zeynep Aygün’ü, Çağatay Kırpık’ı arkadaşları yalnız bırakmıyorlar, onlara; her yönüyle okulu tanıtıyorlar, onların okula uyumunu kolaylaştırmaya çalışıyorlar. Yeni öğrencilerimize Okulumuza hoş geldiniz diyor, başarılar diliyoruz. Yeni gelen arkadaşlarına rehberlik yapan öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Bugün ki Misafirlerimiz Ankaradan

Bu sabahki misafirlerimiz Ankara’dan; Hanım ve Kadriye Hanımlar. 3.sınıf öğrencimiz Toprak KARAKOÇ’un babaanneleri, Kadirli Sosyal Bilimler Yüksek Okulu öğretim üyesi Ahmet KARAKOÇ’un annesi ve teyzesi. Hanımefendiler okulumuzun bahar görüntüsünü, bitki zenginliğini çok beğendikleri Ahmet Bey de üniversite Hocası olarak eğitim öğretim çalışmalarımızdaki gözlemlerinden övgüyle bahsettiler. Ziyaretlerinden dolayı misafirlerimize teşekkür ediyoruz.

Ziyaretçilerimiz Sinan-Ebru Kanadaşı

Okulumuzun ziyaretçileri, Kadirli Diş Hastanesi Hekimlerinden Sinan- Ebru KANADAŞI çifti idi. Hekimlerimizle okul öncesi eğitim çalışmalarımızda ilgili sohbet ettik. Sevgili Sinan Deniz’i, okul öncesi sınıfına kayıt yaptık. Sinan Deniz’in okulu hayırlı olsun, başarılar diliyoruz. Teşekkürler hekimlerim, sizlere kolaylıklar diliyoruz

Sevilay Çiloğulları’ nı Ziyaretimiz

Kadirli Diş Hastanesi Başhekimi Sevilay ÇİLOĞULLARI’nı ziyaret ettik.Sohbetimizin konusu eğitim oldu. Sevilay Hanım, öğretmen babanın kızı hem de oğlu Çağın, okullu olacakmış. Bu nedenle konumuz eğitim olduİlgilerinden dolayı Sevilay Hanıma teşekkür ediyoruz, başarılar diliyoruz.

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında, Biltepe’nin 5.Sınıf Öğretmenleri

🔰 Biltepe, 4+4+4 sisteminden bir yıl önce 5.sınıflarımız branş öğretmenleri tarafından okutulmaya başlamıştı. Bu nedenle 5.sıniflarin eğitimi konusunda deneyimliyiz. 🔰 5.sınıflarda 10 yıldır yoğunlaştırılmış İngilizce programı uyguluyoruz. 🔰 Derslerin işlenişinde müfredata bağlı kalarak, yardımcı kaynaklarla öğrencilerimizi LGS’ye hazırlıyoruz. 🔰 Öğrencilerimizin spor ve Sanat etkinlikleriyle eğitimini amaçlıyoruz. 🔰 Yıllardır Biltepe’de görev…

İngilizce Zümremiz Hizmet İçi Eğitimde

Özel Biltepe okulları olarak hizmet içi eğitimlerimiz ve Teacher training çalışmalarımız devam ediyor. Dil değişiyor evriliyorsa , ELT (English Language Teaching) alanı da her an güncel ve dinamik kalmak zorundadır. Bölgede oldukça etkin Altan Altınkaya hocam ve Express publishing ekip sorumlusu Orhan bey bizimleydi bugün.Teşekkür ederiz 💐

2022-2023 EĞİTİM ÖGRETİM YILINDA 1-A SINIFI ÖĞRETMENLERİMİZ

 Biz güçlü bir takımız.  Takım Antrenörü – Müdürümüz, Duran İSAOĞLU,  Takım Kaptanımız Sınıf Öğretmenimiz – Aynur GÜRSOY,  Bizler de takımın başarısı için çalışan; uyumlu, özverili, birbirini destekleyen oyuncularımız.  İngilizce – Merve ÖZDOĞAN,  Görsel Sanatlar – Ayfer TEKEREK RAZAKİ,  Müzik – Gizem FETULLAHOĞLU,  Beden Eğitimi, Satranç, Akıl ve Zeka oyunları, Jimnastik,Halk…

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 1/B Sınıfı Öğretmenleri

ÖZEL BİLTEPE İLKOKULUNDA 2022-2023 EĞİTIM ÖGRETİM YILINDA 1B SINIFI ÖĞRETMENLERİYİZ Biz güçlü bir takımız .Takım antrenörü – Müdürümüz, Duran İSAOĞLU, Takım Kaptanımız Sınıf Öğretmenimiz – Tuğba YENİCERİ, Bizler de takımın başarısı için çalışan; uyumlu, özverili, birbirini destekleyen oyuncularımız. İngilizce – Merve ÖZDOĞAN, Görsel Sanatlar – Ayfer TEKEREK RAZAKİ, Müzik –…

Ortaokul Şube Öğretmenler Kurulu Toplantılarımız

Ortaokulumuzun 5.6.7. Sınıfların Şube öğretmen toplantısını gerçekleştirdik. Akşamları ders çıkışında başlayan toplantımızda her akşam bir sınıfın öğrencilerinin; Davranış, akademik durumlarını değerlendirdik, öğretmen-veli- öğrenci iletişiminin eğitimdeki önemini vurguladık. Sınıflar bazında gerçekleştirmiş olduğumuz; eğitim öğretim çalışmalarını masaya yatırdık. Yapacağımız çalışmaları planladık. BAŞARIMIZI TAKIM CALIŞMAMIZA BORÇLUYUZ

2022 LGS’ ye Hazırlık Çalışmalarımız Özenle Sürdürülüyor

23 Ağustos 2021’de başladığımız eğitim öğretimde; 7.sınıfta pandemi nedeniyle oluşan öğrenme eksikleri giderildi. 8.sınıfta da konuların/kazanımların kavratılmasında ana kaynak olarak Milli Eğitim Bakanlığınca okullara gönderilen ders kitapları esas alındı. Öğrencilere; LGS soruları paralelinde hazırlanan YENİ NESİL SORULARI içeren yardımcı kaynaklar önerildi, bu kaynaklardan derste soru çözümleri gerçekleştirildi, ev ödevleri verildi.…

Biltepe’de Her Öğrenci Özeldir

BİLTEPE’de tüm öğrenciler özeldir.İkinci dönemde nakil gelen öğrencilerimizden iki Muhamnet, Fen Bilimleri öğretmeni Mehmet ÇERİ ile eksiklerin giderilmesine yönelik çalışmalar yapıyorlar. Öğrencilerimize başarılar, ÇERİ Öğretmene teşekkürler.

İngilizce Eğitim Semineri

İngilizce zümre başkanımız Zülal Karakuş’un katıldığı Oxford university press ailesinin düzenlemiş olduğu ,Assessment for learning (öğrenmede değerlendirme ) Global skills ( küresel beceriler) ve ELT Wellbeing/ Mindfullness Eğitimi.

İlkokul Kurul Toplantısı

İlkokulumuzda 2021-2022 Eğitim öğretim yılı ikinci dönem öğretmenler kurulunu yaptık. Eğitim öğretim ve yönetimle ilgili çalışmalarımızı değerlendirdik. Akademik başarıyı artırıcı ilkeleri paylaştık. İkinci kanaat döneminde yapacağımız etkinliklerimizi planladık. Toplantımızın başarılarımıza vesile olmasını diliyorum.

Ortaokul Kurul Toplantısı

BİLTEPE- Biltepe Ortaokulu Öğretmenler Kurulunda 2021- 2022 Eğitim öğretim yılı; Birinci kanaat dönemi eğitim öğretim ve yönetim çalışmalarımızı değerlendirdik. İkinci kanaat döneminde yapacağımız çalışmaları planladık.

Mezun Öğrencilerimizden Muhammet Sarıgöz’ün Ziyareti

2018 de BİLTEPE ANADOLU LİSESİnden mezun olan ÜNİVERSİTE SINAVInda ilk 2000 de yer alan İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ TIP(ÇAPA TIP) 4. sınıf öğrencisi olan öğrencimiz MUHAMMED SARIGÖZ ziyaretimize gelerek bizleri gururlandırdı. 11.sınıf ve 12.sınıfta okuyan öğrencilerimizle görüşmeler yaparak öğrencilerimize rehberlik yapan, model olan ve motivasyonlarına katkıda bulunan kıymetli öğrencimize çok teşekkür ederiz.

Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Okulumuzun Duvarlarına Eğitimle İlgili Yazılar Yazıyor

Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Ayfer TEKEREK RAZAKİ; Okulumuz Biltepe’ nin kuruluşundan bu güne 19 yıldır, severek, özveriyle, takım çalışmasını ve iletişimi önemseyerek öğrencilerinin kalbine dokunuyor. Görsellik adına yapılan tüm çalışmalarda onun izi görülür. Sömestri tatilinde de idari bölümde, koridordaki Orta öğretime Giriş Sınav Sonuçlarının bulunduğu panoların üzerine Eğitimle ilgili yazı yazıyor.…

Biltepe’de Akıllı Tahta Kullanımı

Öğretmenlerimiz, uzaktan eğitim sürecinde derslerin işlenişinde Etkileşimli tahta sayesinde öğrencilerin öğrenmesini kolaylaştırmışlardı Tüm dersliklerimizdeki etkileşimli tahta sayesinde derslerimizin işlenişinde; Zamandan tasarruf ediliyor. Görselliği sağladığı için konular somutlaştırılıyor. Öğrencilere uygulamada kolaylık sağlıyor. Her türlü çizime imkân sağlıyor Öğrencilerin elindeki kaynaklarla uyumlu olduğu için öğretmenin anlatımını anlaşılır hale getiriyor.

Kıymetli Öğrencimiz Mustafa EROL’ un Ziyareti

2009 Biltepe Lisesi mezunu olan kıymetli öğrencimiz MUSTAFA EROL’a gösterdiği vefa için çok teşekkür ederiz… 2009 da Gazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliğini kazanmıştı.2021 de Güneş Enerji sistemleri kurulumu yapan bir firmanın sahibi olmuş saygın bir iş adamı olarak karşıladık kendisini, bizler için çok gurur vericiydi…Ziyaretin için çok teşekkür ederiz kıymetli öğrencimiz.

Biltepe İlkokulunda Öğretmenler, Fırsat Eğitiminde

Başarımızı takım çalışmasına borçluyuz. Eğitimin, etkileme ve etkilenme sanatı olduğunu biliyoruz Öğrenen örgüt olduğumuzun farkındayız. Bu nedenle, her durumda; birbirimizden, velimizden, öğrencimizden yeni şeyler öğreniyoruz. Öğrenme olayının gerçekleştiği dersliklerin; tertip düzeni, öğrenim köşeleri, Eğitim öğretim materyalleri ve temizliği de çok önemlidir. Öğle arasını fırsat bilerek sınıf öğretmenlerimizle, 3.sınıf öğretmenimiz Mustafa…

Anadolu Lisemizin Öğretmenleri Veli Ziyaretinde

Biltepe Okulları Halkla ilişkiler sorumlusu Soncan Teksin , Kimya öğretmeni Ilgın Özerli ve Biyoloji öğretmeni Fatma Tamer eski velilerimiz Fatma Harmanda , Zekiye Karzan , Şeyda Aras Tapaç ve yeni velimiz Fatma Çakmak hanımı iş yerlerinde ziyaret ettiler. Değerli velilerimizin öğretmenlerimize gösterdikleri candan ilgiden dolayı çok teşekkür ederiz.

Fizyoterapist Öğrencimiz Ersin SARAÇ’ın Okulumuzu Ziyareti

Bugün güzel okulumuzun güzel bir misafiri vardı. Bazen tenefüslerimizde dahil dolu oluyoruz yeteri kadar görüşemiyoruz misafir öğrencilerimizle, bazen de böyle boş derslerimize denk geliyor o zamanda sohbete doyamıyoruz. Lise sıralarından, üniversite ve iş hayatına kadar uzanan süreçte yaşadıkları değişimlere hem şaşırıyor, hem seviniyoruz. Ayrıca Fizyoterapist öğrencimiz gelmiş ayak üstü bir…

Öğretmenlerimizin KOSB Ziyareti

Biltepe Okulları Halkla İlişkiler Sorumlusu Soncan Teksin Kimya Öğretmeni Ilgın Özerli ve Biyoloji Öğretmeni Fatma Tamer Lisemize yeni kaydolan velilerimizi ziyaret etmek amacıyla KOSB ye gittiler. Kadirli OSB Müdürü Ali Karadana’ya, Faruk Temel beye, Ahmet Topal beye gösterdikleri yakın ilgiden dolayı çok teşekkür ederiz.

Mezun Öğrencilerimizin Ziyareti

Biltepe Ortaokulundan geçen yıl mezun olan öğrencilerimizden öğretmenlerine anlamlı ziyaret. Adana Fen Lisesini kazanan Fatmanur GÖK, Sezin SOĞANCI, Mehmet Emin YÜCE, Oğuzhan ÖZAT; Kadirli Fen Lisesini kazanan Cemre ÖZDOĞAN’ a göstermiş oldukları vefa örneğinden dolayı teşekkür ediyor, başarılar diliyoruz.

5.Sınıf Speaking Sınavımız

İngilizce zümresi, 27 Kasım 2021 Cuma günü SPEAKING sınavı yapılmasını uygun görmüşler. Pandemi kurallarına dikkat ederek okulumuzun Robotik Dersliğini sınav salonu olarak düzenlemişler. Müdür Yardımcısı Sadullah Erdur Başkanlığında toplanan sınav görevlileri aralarında iş bölümü yaptılar. Öğrencilerin İngilizce derslerine giren Emine Akar ve Merve Özdoğan ve Bilişim Öğretmeni sınav gözetmeni; 5.Sınıflarin…

LGS Deneme Değerlendirmesi

8.sınıf LGS grubumuza, bugün 25 Kasım itibariyle 6.denemeyi gerçekleştirdik. Deneme sınavlarının bir amaç değil araç olduğunun bilincindeyiz Bu sınavlar, LGS ilkelerine uygun olarak yapıyoruz. Sınav bitiminden hemen sonra optikler okunuyor, şube öğretmenleri bir araya gelerek sınavı değerlendiriyorlar. Her branşın öğretmeni sınav sonucu üzerinden kendi dersiyle ilgili frekansları çıkartıyor. Bu frekansa…

Biltepe Zümre Çalışması Olmazsa Olmazlardandır

Öğretim yılı başında yapılan zümre toplantılarında; 2020- 2021 Eğitim öğretim yılında zümrelerde alınan kararlar değerlendirildi. Derslerin Müfredat Programları incelendi. Öğrenme eksiklerinin ve öğrenme kayıplarının tespitine yönelik çalışmalar yapılmasına ve bunların giderilmesine ilişkin esasların görüşülmesine, Derslerin işlenişine ilişkin yıllık planların yapılmasına, Hafta sonu kurslarında uyulması gereken ilkelerin belirlenmesine, Ölçme araçlarının tespitine,…

LGS Türkiye Şampiyonu Öğrencilerimizin Ziyareti

BILTEPE’NİN ZİYARETÇİLERİ, LGS TÜRKİYE BİRİNCİLERİ; – 2020 İLBAY TRAŞ, – 2021 EMRE SAYĞAN. İlbay, İstanbul Kabataş Lisesi 9.sınıf, Emre, İstanbul Erkek Lisesi Haz.Sın. Türkiye birincisi mezun öğrencilerimizin vefa örneği göstererek okulumuzu ziyaretleri bizleri çok mutlu etti. Sevgili öğrencilerimiz; İlbay ve Emre ile gurur duyuyoruz. İlbay ve Emre’ye teşekkürler, başarılar.

Biltepe İlköğretimde 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı İlk Yarısının Değerlendirilmesi ??

Biltepe İlköğretimde; Pandemiyle mücadelede “Maske, Mesafe, Hijyen” kurallarına uyularak; 23 Ağustos’ta 8.sınıflar, 31 Ağustos’ta; okul öncesi, 1.2.3.4.5.6.7 sınıflar; eğitim öğretime başladı. Eğitim öğretim çalışmalarında, öğrenme kayıplarının ve öğrenme eksiklerinin giderilmesine yönelik çalışmalar gerçekleştirildi. Eğitim öğretim kesintisiz devam etti, pandemi nedeniyle kapanan sınıf olmadı. Öğretmenler, zümre, şube rehber öğretmenler kurulu, sınıf…

5.Sınıf Öğretmenleri Olarak İlk Veli Toplantımızı Gerçekleştirdik

Öğretim yılı başında velilerimize yönelik tanışma, bilgilendirme ve istişare toplantısı düzenlemiştik. Bugün ve yarın akşam mesai bitiminde velilerimize öğrencilerimizin akademik durumları ve davranışlarıyla ilgili bilgi vereceğiz, eğitim öğretim çalışmalarımızı özetleyeceğiz. Velilerimizden öğrencinin ev eğitimiyle ilgili bilgi alacağız, onların önerililerini değerlendireceğiz. BAŞARIMIZI; TAKIM ÇALIŞMASINA, ÖĞRETMEN-VELI- ÖĞRENCİ İLETİŞİMİNE BORÇLUYUZ.

8.Sınıf Veli-Öğretmen Görüşmelerimiz

8.Sınıf şube öğretmenleri, mesai çıkışında her akşam bir şubenin velileriyle tek tek görüştüler. Bu görüşmelerde; 23 Ağustos’tan günümüze yapılan eğitim öğretim etkinlikleri velilerle paylaşıldı. LGS hazırlık çalışmalarıyla ilgili olarak, kullanılan kaynaklar, ölçme araçları, öğrencilerin sınıf içi performansları, deneme sınavlarının sonuçları hakkında veliler bilgilendirildi. Rehber öğretmen velilere; öğrencilerin motivasyonunu artırma, veli-…

8.Sınıf Şube Öğretmenlerimiz

Viagra moins cher Quantification observée cialis tadalafil 5mg prix du nombre de capillaires coronaires dans les mauvaises herbes l’hypertension, les douleurs thoraciques ou autre des 4 essais portant sur 545 patients. Les deux études croisées ont rapporté des millions d’hommes, dont puissants du cyp3a4 tels que l’antifongique azolé aurait entraîné…

7.Sınıf Deneme Sınavımız

Levitra 10mg prix en pharmacie france Niveau de bénéfice clinique tadalafil 10 mg prix précipiter sur les drogues sexuelles en raison des risques d’hypotension grave et d’évanouissement. La lidocaïne est un conseil médical général à partir d’une dose orale chronique obtiendrez effectué correctement ici. Mais il n’y a pas que…

4.Sınıf Hafta Sonu Kursları

ÖZEL BİLTEPE İLKOKULU 4.SINIFLARI HAFTA SONU KURSLARINDA; Pandemi nedeniyle oluşan; Öğrenme kayıpları ve öğrenme eksikleri gideriliyor. Yazı bozuklukları gideriliyor. Bilgisayar ve internet kullanmanın olumsuzluklarına dikkât çekiliyor. Hafta içinde işlenen konuların genel tekrarı yapılıyor. Küçük Quizlerle kazanımların öğretilme durumu tespit edilip eksikler giderilmeye çalışılıyor. ÖĞRENCİLERİMİZE BAŞARILAR DİLİYORUZ.

Hafta Sonu Kurslarımız

Akademik derslerden yapılıyor. Hafta içinde işlenen konuların; daha iyi anlaşılması ve pekiştirmesi sağlanıyor, değişik yöntemlerle, ön öğrenmelerle ilişkilendirilerek, öğrenci merkezli olarak tekrarı gerçekleştiriliyor. Deneme sınavları yerine mini Quizlerle öğrenme eksiklerinin ya da öğrenme kayıplarının tespiti yapılıp bunların giderilmesine çalışılıyor. ÖĞRENCİLERİMİZE BAŞARILAR DİLİYORUZ.

12.Sınıf Şube Öğretmenleri Toplantısı

Özel Biltepe Anadolu Lisesi 12. Sınıflar 3. Şube toplantımızı Okul Müdürümüz Fatih TAMER ve şube öğretmenlerimizin katılımıyla gerçekleştirdik. YKS hazırlıkları kapsamında öncelikle sınıflarımızdaki pandemi kuralları, sınav sürecinin değerlendirmesi, deneme sınav sonucunun analizi ve konuların çerçeve program dahilinde verilen kazanımlara uygun zamanda bitirilmesi gündemiyle toplandık. Katılımları ve değerli yorumlarından dolayı okul…

Kozan İnkılap İlkokulu Ziyaretimiz

BİLTEPE OKULLARI Olarak; Kozan’da İnkılâp İlkokulu’nu ziyaret ettik. Arkadaşlarımızla eğitim öğretim çalışmalarımızı paylaştık. Anasınıfı öğrencilerinin etkinliklerini izledik. Değerli eğitimci Haşim Özcan’ın hatıralarını andık. Birlikte olmaktan mutlu olduk. İnkılâp ailesine; sağlıklı, mutlu ve başarılı bir eğitim öğretim yılı diliyoruz. Inkılâp ailesinin; ilgilerine, sevgilerine, muhabbetlerine, ikramlarına teşekkür ediyoruz.

Gülten Ali Ziyan Anadolu Lisesi Öğrencileri “Eğitime Adanmış Bir Ömür ve Vefa” Projesi Kapsamında Okulumuzu Ziyaret Etti

Bİltepe Okulları yöneticileri olarak; Kadirli GAZAL Gülten Ali Ziyan Anadolu Lisesinden Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Öğretmeleri; İsmail Durmuş ve Remzi Tokat’ın rehberliğinde bir grup öğrenciyi misafir ettik. Misafirlerimiz ” Eğitime Adanmış Bir Ömür ve Vefa” konulu proje ile 50 yıllık eğitimci Mehmet Zengin ve Duran İsaoğlu eğitim hayatına ilişkin…

2021 LGS Türkiye 1. Emre Saygan

BILTEPE’NİN 2021 LGS TÜRKİYE BİRİNCİSI EMRE’Yİ TEKRAR TEBRİK EDİYORUM. MÜDÜRÜMÜZ FEHMİ BEY’E TEŞEKKÜRLER Okulumuz Biltepe Ortaokulu’nun 2021 LGS’de Türkiye Birincisi Emre SAYĞAN’la ilgili olarak bir yazı kaleme almış. ” EMRE SAYĞAN O şimdi, şair ve yazarlar diyarı Cağaloğlu Yokuşunda Mehmet Akif Ersoy’un, Münir Özkul’un, Necmettin Erbakan gibi siyaset insanlarının, Burhan…

Biltepe’nin Misafirleri

BİLTEPE, Kadirli İlçe Milli Eğitim Müdürünü ve şube müdürlerini( Soldan; Davut Gökçeli, Süleyman Toprak, Ömer Gürsoy, Yasin Özdemir, Ali Çolakça, Adil Ayyıldız)davet etti. Kadirli’de uzun yıllar şube müdürü olarak görev yapan Fehmi Haytaoğlu’nun Adana İl Milli Eğitim müdürlüğü şube müdürlüğüne atanması, Süleyman Toprak, Ali Çolakça ve Adil Ayyıldız’ın Ilçemizde şube…

Biltepe Öğrenen Örgüt Olma Özelliğine Sahiptir

Prof. Dr. Necati Cemaloğlu, öğrenen örgütlerde herkes birilerinden birşeyler öğrenir, diyor. Okul müdürünün öğretmenden, öğretmenin okul müdüründen, velinin öğretmenden, öğretmenin veliden, hatta öğretmenin öğrenciden öğrenecekleri vardır, diyor. Sabah zil çalmadan önce, okul bahçesınde biraraya gelen İngilizce konuşma öğretmenimiz Kımberly ile İngilizce öğretmenimiz Merve Özdoğan öğrenen örgüt üyesi olmanın gereğini yerine…

Biltepe’nin Okul Öncesinde Görevliyiz, Biz Bir Aileyiz, Biz Bir Takımız??️

1. Fotoğraf: (Soldan Sağa) Ayfer Tekerek Razaki Görsel Sanatlar, Sultan Bertiz İngilizce, Merve Demiralay Rehber öğr, Merve Dertli anasınifı, Duran İsaoğlu Okul md. , Ayşe Bindal Kanlıkama anasınıfı, Gülsüm Balcılar Beden Eğt., Ayşe Öner Robotik kodlama, Gizem Fetullahoğlu Müzik öğr. 2. Fotoğraf ( Soldan sağa) : Duran İsaoğlu Okul Md.…

7.Sınıf Veli Bilgilendirme Toplantısı

BİLTEPE’NİN 7.SINIF ŞUBE ÖĞRETMENLERİ VELİLERLE ” 7.SINIFTA YAPILACAK EĞITİM ÖĞRETİM ÇALIŞMALARINI PAYLAŞTILAR Öncelikle pandemi nedeniyle alt sınıflarda oluşan öğrenme eksiklerinin ve öğrenme kayıplarının giderileceğini; Derslerin ders kitaplarından işleneceğini, Bilgi kirliliğini önlemek amacıyla ders öğretmeninin bilgisi olmadan yardımcı kaynak ve ölçme aracı kullanılmamasını, Ev ödevinin, öğrenilenlerin; tekrarı, pekiştirilmesi, önceki konularla ilişkilendirmesine…

6.Sınıf Veli Bilgilendirme Toplantısı

BİLTEPE ORTAOKULU’NDA 6. SINIF ŞUBE ÖGRETMENLERİ OLARAK,VELİLERİMİZİ OKULA DAVET ETTİK Velilerimizle tanıştık, yapacağımız eğitim öğretim çalışmaları hakkında istişarede bulunduk. Öğrencilere kullandırılacak ders araç gereçlerini açıkladık . Eğitimde takım çalışmasının önemini vurguladık. LGS’de yeni nesil sorular hakkında açıklamalar yaptık. Biltepe Ortaokulu’nun; LGS başarısını ve üst üste üç yıllık Türkiye Birinciliğindeki başarının…

Türkçe Zümre Toplantısı

BİLTEPE’DE TÜRKÇE ZÜMRESİ Türkçe öğretmeni olarak görev yapmış olduğum Osmaniye Gökçedam Ortaokulu’nda ve Kadirli İmam- Hatip Lisesi’nde zümreyi çok önemsedim. Zümre çalışmalarımızın mesleki gelişimime çok büyük katkısı oldu. Adana Milli eğitimde müfettiş olarak görev yaparken de denetimde bulunmuş olduğumuz kurumlarda zümre çalışmalarını önemsedim, bu kurumlarda özellikle Türkçe Öğretmenleri ile Zümre…

? Biltepe’de Öğretmen Olmak ?

Öğrenen örgütün üyesi olmaktır, Takım üyesi/oyuncusu olmaktır, Öğretirken öğrenmek, öğrenirken öğretmektir, İletişim ustası olmaktır, Deneyimleri güncellemektir, Bilgi, beceri ve deneyimlerin paylaşılması demektir. Biltepe için, burası benim evim, ailem diyebilmektir. Yukarıdaki özelliklere sahip arkadaşlarımızdan İkinci sınıfı okutan öğretmenimiz FATMA KURTBEYOĞLU KÖKSAL’a yeni eğitim öğretim yılında başarılar diliyoruz.

Mezun Öğrencimiz Merve Demiralay Mezun Olduğu Okulda Rehber Öğretmeni Olarak Göreve Başladı

Görevini: sevgiyle, ilgiyle, özveriyle sürdüren, Öğrencilerini ve öğretmen arkadaşlarını motive eden, İletişim becerileriyle öğrencilerinin kalbine dokunan, Öğrencilerin akademik ve davranış bazlı sorunlarını takım çalışması bilinciyle çözen; Rehber öğretmenimizle, okul müdürü olarak Rehberliğin alanı üzerine sohbet ettik. Duran İSAOĞLUBİLTEPE ORTAOKULU MÜDÜRÜ

3.Sınıf Öğretmenimiz Mustafa Avaroğulları

Lider öğretmen olma özelliklerine sahip, duruşuyla, söylemleriyle, sesinin tonuyla, güncellenmiş deneyimleriyle, iletişim becerileriyle, çaldığı her türlü enstrümanlarıyla öğrencilerinin kalbine dokunan usta bir öğretmendir. Mustafa Öğretmenimizin uzun yıllar Türk Milli Eğitimine hizmet etmesini diliyoruz.

5.Sınıf Veli Bilgilendirme Toplantısı

BILTEPE’de; 5.SINIF ÖĞRENCİLERİMİZİN velileriyle; tanıştık, istişarede bulunduk; onları yapacağımız eğitim öğretim çalışmalarıyla ilgili bilgilendirdik. Dokuz yıldır uygulamakta olduğumuz yoğunlaştırılmış İngilizce Programımızı tanıttık. Konu ile ilgili olarak Amerikalı İngilizce öğretmenimizin görüşlerini aldık. Velilere, derslerin işlenişi ve kullanılan araç gereçler hakkında açıklamalarda bulunduk. İstikrarlı çalışma sonucunda LGS’de kitlesel başarımızı ve Türkiye Birinciliğimizi…

BILTEPE’ de; Başarılı Bir Eğitim İçin “Takım Çalışması” Olmazsa Olmazlardandır

Dördüncü sınıf öğrencilerimizi okutan öğretmenlerimiz; Aynur GÜRSOY ve Tuğba YENİÇERİ aynı sınıfı okuttukları için zümre takımının oyuncusu, İlkokul öğretmenleri arasında yer aldıkları için Biltepe İlkokulu takımının oyuncusu; Özel Biltepe Okulları öğretmenleri arasında bulunmakla Özel Biltepe Okulları takımının oyuncusudurlar. Bu nedenle, Biltepe’de takım olmak; Aynı amaç doğrultusunda birlikte hareket etmek, Birbirleriyle…

Fen Bilimleri Zümre Toplantısı

BİLTEPE FEN BİLİMLERİ ZÜMRESİ; Mehmet ÇERİ, Gökay ZİYAN, Başarmak için; Müfredata bağlılık, Ders kitaplarını kullanmak, Kaynak olma özelliğine sahip defter tutmak, Konu ve kazanımları kavratma aşamasında ön öğrenmelere dikkat çekmek, Pandemi nedeniyle oluşan öğrenme eksikleri ve öğrenme kayıplarını gidermek, Test çözümünde yapılamayan soru için konu tekrarı yapmak, Konu çalışmasından sonra…

Sosyal Bilgiler Zümre Toplantısı

BİLTEPE Sosyal Bilgiler Zümresi, Başarının artırılması için Öğretim İlke ve Yöntemlerini gözden geçirdiler. Karşılaşılan Yeni Nesil Soruların çözümü için, öğrencilerin okuma becerilerinin geliştirilmesi gerektiğini belirttiler. Bu süreçte öğrencilerin cep telefonu ve bilgisayarla aralarına mesafe koymaları gerektiğini söylediler.

Biltepe Ortaokulunda Velilerimizle 18 Ay Sonra, LGS’ye Hazırlık Çalışmalarımızı İstişare Etmek İçin Toplandık

Velilerimize; Okulumuzun 2021 LGS sonucu, başarılarımız ve Türkiye birinciliği ile ilgili açıklamalarda bulunduk. 23 Ağustos 2021 tarihinde başlayıp 3 Haziran 2022 tarihinde sona erecek olan LGS’ ye hazırlık sürecimizle ilgili bilgi verdik. Bu süreçte olması gereken veli- öğrenci iletişimi üzerinde durduk. Velilerimizin; önerilerini değerlendirdik. Öğrencilerimize başarılar, velilerimize sabır ve bu…

Matematik Zümre Toplantısı

BİLTEPE ORTAOKULU MATEMATİK ZÜMRESİ, “YENİ NESİL SORULARLA” İLGİLI AÇIKLAMA YAPTI Her sınıf düzeyinde var olan yeni nesil sorular için zor denilmektedir. Bu soruların zorluğu; birden fazla kazanımdan oluşmasından ve işlem çokluğundan kaynaklanmaktadır. Kazanımlar iyice; kavratıldığında, pekiştirildiğinde yeni nesil sorular çok kolay çözülecektir. Ayrıca yeni nesil sorular, okuduğunu anlamayla da ilgilidir,…

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlerimiz Hazım YAKAR’ı Ziyaret Etti

BILTEPE’ de Okul Müdürü olarak, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Öğretmenleri arkadaşlarım; Tuba AYAZLI ve Sema BAZOĞLU ile Kadirli’nin Bekereci Köyü’nde oturan Hazım YAKAR’ ı ziyaret ettik. Hazım YAKAR Öğretmenimiz; 1972 yılında İstanbul Yüksek İslâm Enstitüsünü bitirdikten sonra Kastamonu Ortaokulu’nda Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi, Erdemli ve Kadirli İmam Hatip…

Biltepe İlkokulu Öğretmenler Kurulu Toplantısı

2020- 2021 Eğitim öğretim yılında uzaktan/çevrim içi eğitim ve yüz yüze eğitim çalışmalarımızı değerlendirdik. Uzaktan/Çevrim içi eğitim kaynaklı öğrenme kayıplarını ve öğrenme eksiklerini giderici çalışmalar yapılması, Bu süreçte öğrencilerin yazı yazmaya karşı oluşturdukları isteksizliğin giderilmesi, Velilerin ve öğrencilerin önceden bilgilendirilerek bazı akşamları kısa süreli de olsa Uzaktan/ çevrim içi eğitime…

Biltepe’de İngilizce Eğitiminin Kalitesi Her Yıl Artarak Devam Ediyor

Farkındalık olarak bu öğretim yılında aramıza Amerikalı öğretmen Kimberly Ann Williams katıldı. KIMBERLY, tüm sınıflarımızın İngilizce konuşma dersine, İngilizce şube öğretmeniyle birlikte giriyor. Bu sayede öğrenciler dile maruz kalarak, sürekli diyalog halinde olan öğretmenlerini model alarak konuşma becerisi kazanıyor. Okulumuzda yoğunlaştırılmış İngilizce programı dokuz yıldan bu yana başarıyla uygulanmaktadır. İlk…

Biltepe’ nin Ziyaretçileri

BİLTEPE’NİN ZİYARETÇİLERİ; Millet vekilimiz Mücahit Durmuşoğlu, Kaymakamımız Ahmet Arık, Belediye Başkanımız Ömer Tarhan, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İlyas Tapsız, İlçe Emniyet Müdürümüz Mustafa As ve siyasi parti temsilcileriydi. Okulumuzun eğitim öğretime başlaması nedeniyle bizleri onore ettiler, öğrencilerimize ve öğretmenlerimize başarılı, sağlıklı eğitim öğretim yılı dilediler.

Nuh Üste Hocamızın Ziyareti

BILTEPE’de; önceki yıllarda Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi öğretmenliği de yapan Kadirli Merkez Hamidiye Camii İmam Hatibi Nuh ÜSTE( Nuh Hocamız) BİLTEPE’yi ziyaret etti. Okulumuzda değerlerin kazandırılmasına çok önem veren, öğrencilerinin kalbine dokunan, duruşu, hitabeti, kılık kıyafetiyle, eğitim sohbetlerine ilgisiyle BILTEPE’ de iz bırakan Nuh Hocamıza teşekkür ediyoruz.

Biltepe’nin Misafiri Ahmet Gürsoy

BİLTEPE’ nin kuruluşunda; kurucu müdürler arasında yer alan, takımın oluşmasında büyük emeği olan, öğretmenlerinin ve öğrencilerinin kalbine dokunan değerli eğitimci AHMET GÜRSOY ziyaretimize geldi. Kuruluşundan günümüze BİLTEPE’yi konuştuk. Ziyaretlerinden dolayı Ahmet Gürsoy’a teşekkür ediyoruz.

Biltepe İlkokulu Olarak;

KADİRLİ’DE ÖZEL BİLTEPE İLKOKULU OLARAK; Müstakil ; bina, oyun alanı, bahçesi ve çim alanı ile, Tüm çalışanlar ve öğretmenler  aşılanmış vaziyette, Teknolojik donanımlı dersliklerde, Hijyen ve pandemi kurallarına uyarak, Pandemiden kaynaklı öğrenme kayıplarını ve eksiklerini gidererek. 2021-2022 Eğitim Öğretim yılına başlamış bulunuyoruz       ALLAH ÖĞRENCİLERİMİZİ, VELİLERİMİZİ, BİLTEPE ÇALİŞANLARİ PANDEMİDEN KORUSUN.

Kadirli Özel Biltepe Okullarının Kurucuları

Demokrasiyi özümsemiş, ortaklık kültürü gelişmiş eğitim sevdalılarıdır. 2000 yıllarının başında Kadirli’de bir grup; öğretmen ve değişik mesleklerden işadamları bir araya gelerek uzun süren istişareler sonucunda kurmuş oldukları özel okuldur. Biltepe Okulları 16 Eylül 2002’de eğim öğretime başladı. Okulun kurucularını egitimciler ve iş adamları oluştururuyor. Sayıları on dört olan kurucu eğitimciler,…

Kadirli Özel Biltepe Okullarının Kurucu Temsilcisi Mehmet ZENGİN

Eğitimci olarak yarım asırdır aralıksız Türk Milli Eğitimine hizmet ediyor. Öğretmenliğe 1972’de Isparta Gönen Öğretmen okulunda başladı, daha sonra Kayseri Pazarören Öğretmen okuluna atandı, Bakanlığımız, öğretmen okullarında görev yapan öğretmenlerin hizmetiçinde yetiştirilmesine çok önem veriyordu, ayrıca her iki okulda da müdür yardımcılığı yaptı. Öğretmen okullarında görev yaptığı sürece hem matematik…

Öğrencimiz Alper TEKMAN’ın Başarısı

Kadirli Özel Biltepe Ortaokulu’ndan Galatasaray Lisesine gönderdiğimiz öğrencimiz ALPER TEKMAN’ın; Koç üniversitesi İşletme Fakültesine %100 Burslu olarak kayıt hakkı kazandığını öğrenmiş bulunuyoruz.Biltepe Okulları olarak Sevgili Alper’i kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Biltepe Ortaokulu’nda Zümre Başkanları Toplantısı

?BİLTEPE ORTAOKULU’NDA ZÜMRE BAŞKANLARI TOPLANTISI BİLTEPE’de;? ?Zümre toplantısı olmazsa olmazlardandır. ?Zümrede, bilgi, beceri ve deneyim paylaşılır. ?Zümrede, sinerji oluşturulur. ?Zümrede, öğretim çalışmaları için plân ve program yapılır. ?Zümrede; öğretim süreçleri ve ölçme değerlendirme sonuçları değerlendirilir. ?Zümrede, öğrencilere önerilecek yardımcı kaynakların, derslerde kullanılacak araç ve gereçlerin tespiti yapılır. ?Zümre çalışması sayesinde…

BİLTEPE 2021 LGS’DE NEDEN BAŞARILI OLDU?

✅Yıllardır LGS grubunda görev alan deneyimli öğretmenlerle, ✅Planlanlı ve istikrarlı çalışmalarla, ✅Müfredat programına bağlılıkla, ✅Konuların ve kazanımların kavratılmasında ders kitaplarının takip edilmesiyle; ✅Eğitim ve öğretim çalışmalarının dengeli oluşuyla, ✅Öğrencilerin okula derslere katılımlarının sağlanmasıyla, ✅Aylık denemelerle, son 15 gün kala uygulanan geri sayım denemeleriyle; ✅Uygulanan deneme sonuçlarının değerlendirilmesinde bireysel konu eksiklerinin…

BİLTEPE’Yİ, KAYMAKAM SN. ARIK ZİYARET ETTİ

           Eğitim öğretim yılı başında ilçemize atanan Kaymakamımız Sn. Ahmet ARIK, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sn. İlyas TAPSIZ’la birlikte  Biltepe Okullarını ziyaret ettiler.  Biltepe’de okul yöneticileriyle bir araya gelen Sn. ARIK;  okulun tarihçesi, eğitim öğretim çalışmaları ve başarıları hakkında bilgi aldılar. Yöneticilerle Kadirli tarihi ve 1960’lı…

KROS

Biltepe; Genç Kızlar Kros yarışmasında Osmaniye İl 1.si oldu. İlimizi bölge müsabakalarında temsil edecek takımımıza başarılar diliyoruz.

BİLTEPE’DE 8.SINIFLAR VELİ –ÖĞRETMEN GÖRÜŞMELERİ TAMAMLANDI

       Mesai bitiminde her şube için 17.30-19.30 saatleri arasında yapılan 5 akşam süren veli öğretmen görüşmeleri  %90 veli katılımı ile sona erdi. Öğretmenler özellikle velilere;  LGS hazırlık çalışmaları hakkında bilgi verdiler. Velilerden de öğrencilerin okul dışıçalışmaları hakkında bilgi aldılar. Ayrıca velilere okulumuzdan sınava girecek öğrencilerden %35 civarında öğrencinin Fen…

EĞİTİMİN ULU ÇINARLARI BİLTEPE’DE

      Özel Biltepe Okulları ve Kadirli KAVAK vakfının organize ettiği, 24 Kasım Öğretmenler Günü programı Kadirli ve çevre ilçelerden eğitime gönül vermiş öğretmenlerin katılımıyla gerçekleşti.       Ev sahipliğini Özel Biltepe Okulları Genel Müdürü Mehmet ZENĞİN ve İlkokul- Ortaokul Müdürü Duran İSAOĞLU’nun yaptığı organizasyon, saat 9.30 emekli…

MASA TENİSİ

Biltepe Anadolu Lisesi masa tenisi takımımız, grubunu yenilgisiz lider tamamlayarak Osmaniye’ de ilçemizi temsil etmeye hak kazanmıştır. Öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

ÖĞRETMENİM BİR BAKAR MISIN ?

Biltepe Okulu olarak 2019/2020 Eğitim Öğretim Yılı Kasım ayında gerçekleşen ara tatilde Prof.Dr.Doğan Cüceloğlu’nun “Öğretmenim Bir Bakar Mısın ?” adlı kitabını okul olarak daha iyi bir eğitim-öğretim için ele aldık. Öğretmenlerimiz Doğan Bey’in kitabından ” Bireyi Tanımak, Nasıl Güçlü Bir Öğretmen Olunur ?, Merak Etmek, Soru Sormak, Değerler ” gibi…

İSKENDERUN GEZİMİZ

Biltepe Okulları olarak 2019/2020 Eğitim Öğretim Sezonu 1.ara tatil seminer programı kapsamında, Hatay’ın İskenderun ilçesine düzenlediğimiz kültür ve doğa gezisi programıyla güzel bir gün geçirdik.

CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ÖLÜMÜNÜN 81.YILINDA BİLTEPE’DE DEĞİŞİK ETKİNLİKLERLE ANILDI

10 Kasım Cumartesi günü saat 9.05’te 2 dakikalık saygı duruşuyla başlayan etkinlikler hafta boyunca sürdü. Atatürk çeşitli yönleriyle anlatıldı, şiirler okundu, oratoryo gösterilerinde bulunuldu. Koro tarafından Atatürk’le ilgili şarkı ve türküler söylendi.  Hazırlanan özel deftere öğrenciler Atatürk’le ilgili  duygu ve düşüncelerini yazdılar. 

BİLTEPE,MEB ORTAÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN GELEN KOMİSYON ÜYELERİNİ AĞIRLADI

Ankara’dan  Milli Eğitim Bakanlığı Orta öğretim Genel Müdürlüğünden gelen komisyon üyeleri,  Kadirlili Aşık Feymani  ile ilgili çekim yapacaklarmış, geçtiğimiz yıllarda 12.sınıfların Türk Dili ve Edebiyatı Kitabına,  alınan Feymani’nin ‘’ Anadolumun’’ şiirini etkileşimle tahtada kullanılması için Feymani’yle ilgili  çalışma gerçekleştireceklermiş. Biltepe olarak komisyon üyelerini, Feymani’ye gitmeden önce Onları Feymani hakkında bilgilendirdik,…

BİLTEPE’DE 5.SINIFLAR VELİ ÖĞRETMEN GÖRÜŞMELERİ TAMAMLANDI

Biltepe Ortaokulu’nda  5.sınıfların veli öğretmen görüşmeleri tamamlandı. Görüşmeler her şube için 17.30-19.30 saatleri arasında yapıldı.Öğretmenler velilere öğrencilerin eğitim öğretim çalışmaları hakkında bigi verdiler, velilerden öğrencilerin özel durumları  ve ders dışı çalışmaları hakkında bilgi aldılar, ayrıca velilerin  önerilerini değerlendirdiler.                 Okul Müdürü Duran İsaoğlu, veli-öğretmen görüşmeleriyle ilgili olarak  şunları söyledi: ‘’…

ATLETİZM BAŞARISI

Atletizim ,Kros bıranşın da Hatay’da düzenlenen bölge elemelerinde öğrencilerimiz Aslıhan Seki 2000 m de birinci Zehra Kayıklık 3. ,1500 metrede İrem Kuru 2 olup Türkiye  Şampiyonası finallerinde koşma hakkı elde etmişlerdir. Sakarya ilin de düzenlenecek organizasyon da öğrencilerimize başarılar dileriz.

KOMPOZİSYON ÖDÜLÜ

Kadirli Kaymakamlığının düzenlemiş olduğu ” Cumhuriyet ve Demokrasi ” konulu kompozisyon yarışmasında ” Cumhuriyetin Filizleri ” isimli kompozisyonuyla ikincilik ödülü alan Özel Biltepe Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Rana Örüklü’ yü tebrik ediyo başarılarının devamını diliyoruz

HAYVAN HAKLARI KORUMA GÜNÜ

Hayvan Hakları Koruma Günü kapsamında Özel Biltepe Anadolu Lisesi öğrencileri Kadirli Belediyesi Hayvan Barınağını ziyaret etti.İlgilerinden ve hazırlamış oldukları gösterilerden dolayı Veteriner Hekim Sayın Mahmut Tıraş’a çok teşekkür ediyoruz.  

SAĞLIK İÇİN HAREKET ET

Özel Biltepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri İlçe Sağlık Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu ” Sağlık İçin Hareket Et ” yürüyüşüne katıldı. Kadirli Kaymakamlığı önünden başlayan yürüyüş Kabasakal Parkında sona erdi.

GAZİLER GÜNÜ

    19 Eylül Gaziler Günü’nde Özel Biltepe Anadolu Lisesi Öğrencileri öğretmenleri eşliğinde Kadirli Şehit Aileleri ve Gaziler Derneğini ziyaret etti.     Gazilerimizin ve şehitlerimizin anıları bu dernek çatısı altında böylesi güzel bir şekilde yaşattıkları için Dernek Başkanı Sayın Tayfun Çiftçi’ye ve Başkan Yardımcısı Sayın Mesut Salan’a çok teşekkür…

BİLTEPE, KADİRLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFINCA ORGANİZE EDİLEN 11.SAFA VAYISOĞLU’NU ANMA, EĞİTİM VE KÜLTÜR ÖDÜL TÖRENİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

       Saygı durşu ve istiklal Marşı ile başlayan törende Kadirli’nin özellikle eğitim tarihinde iz bırakan 2008 yılında 101 yaşında vefat eden , Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfının 1995 kuruluşundan 2008 yılına kadar başkanlığını yapan Safa VAYISOĞLU’nun hayatı, sosyal, kültürel ve Eğitim alanındaki çalışmaları anlatıldı, ruhu için Kur’an-ı Kerim…

MASA TENİSİ TURNUVASINDA ŞAMPİYONLAR YİNE BİLTEPE’DEN

Cumhuriyetin kuruluşunun 96.yıl dönümü nedeniyle İlçe Gençlik  ve Spor Müdürlüğünce düzenlenen masa tenisi turnuvasına Biltepeliler damgasını vurdu. Yıldız kızlarda; 1.Sudenaz Bozkurt, 2.Gülsima Çınkır, 3.Rukiye Betül Ovabaşı, Yıldız erkekler kategorisinde; 1.Emre Saygan, 2.Alperen İnce oldu. Akademik başarı ile birlikte sportif etkinliklerde de başarı gösteren öğrencilerimizi, onları değişik spor dallarına yönelten, motive…

KADİRLİ ŞEHİR STADYUMUNDAKİ CUMHURİYET BAYRAMI RESMİ GEÇİT TÖRENİ ‘’BİLTEPE’NİN CUMHURİYET BANDOSU’’ EŞLİĞİNDE YAPILDI

         Özel Biltepe Okulları Beden Eğitimi öğretmeni Mustafa Selim Özkale  yönetiminde hazırlanan Cumhuriyet Bandosu geçit töreninde; 10 farklı ritmin zenginliği, öğrencilerin giysilerinin  görselliği, takımın düzen ve disiplini ile izleyicilerin beğenisini kazandı.        Törene katılanların,  milli duygularını canlandıran,  onlara coşkulu anlar yaşatan Biltepe Cumhuriyet Bandosuna teşekkürler.   …

BİLTEPE’NİN ‘’EVDE ZÜMRE’’ PROJESİ BU DÖNEM, SOSYAL BİLGİLER ZÜMRESİNİN ÇALIŞMASIYLA SON BULDU.

        Biltepe’de  Din Kültürü öğretmenimiz de  Sosyal bilgiler zümresinde yer aldı.Öğretmenimiz  Yener Örtlek’in evindeyapılan zümre zevkli, keyifli, eğlenceli ve dolu dolu geçti. Biltepe’den diğer branşlardaki öğretmenlerin yanında, Resmi okullardan üç değerli  öğretmen ; Süleyman Türkmenoğlu, Levent Çolak ve Aslı Örtlek  de  zümreye davet edildi.      …

BİLTEPE ‘NİN İNGİLİZCE ZÜMRESİ, ZÜMRE BAŞKANI ZÜLAL KARAKUŞ’UN EVİNDEYDİ.

         Zülal Öğretmen, zümre öncesinde ve sonrasında eşi ile birlikte arkadaşlarına  hizmet etmenin ,ikramda bulunmanın gereğini yerine getirdiler. İngilizce zümresi çok mutluydu, yerinde yapılan espriler öğretmenlerin motivelerine motive katıyordu.            Daha sonra Biltepe’nin 9 yıllık yoğunlaştırılmış İngilizce programını masaya yatırdılar,  ders kitapları, ders…

BİLTEPE FEN BİLİMLERİ ZÜMRESİNİ, ZÜMRE BAŞKANI ÇERİ AĞIRLADI

           Zümre Başkanı Çeri, öğretmen arkadaşlarını kendi  evinde ağırlamanın mutluluğunu dile getirdi. Genel konularda  eğitim öğretim sohbeti yapmanın, zümre çalışmasına davetli olarak katılan diğer branşlardaki öğretmenlerin disiplinler arası ilişkinin önemine değindi.              Fen Bilimleri zümresi olarak; öğretim programı, yöntem zenginliği, öğrenciye…

BİLTEPE’NİN BECERİ DERSLERİ ÖĞRETMENLERİNE GÖRSEL SANATLAR ÖĞRETMENİ AYFER TEKEREK RAZAKİ EV SAHİLİĞİ YAPTI

Biltepe ‘’ Evde Zümre çalışmaları’’  kapsamında beceri öğretmenleri; Şeyma Ziyan,  Müzik Gizem Fetullahoğlu, Beden Eğitimi Gülsüm Balcılar, Bilişim Ayşe Öner, Görsel sanatlar öğretmeni  Ayfer Razaki’nin evinde toplandılar.  Ayfer Razaki,   ev sahibi olarak arkadaşlarını ağırladı, misafirperverliğin en güzel örneklerini  sundu, daha sonra  beceri derslerinin;  çocukların sosyalleşmesindeki önemi, akademik derslerle olan ilişkisi,…

BİLTEPE’DE 8. SINIFLAR, LGS HAZIRLIK ÇALIŞMALARINA YÖNELİK İLK DENEME SINAVINA GİRDİLER

          Biltepe’de 8.sınıf öğrencilerinin eğitim öğretim çalışmaları diğer sınıflardan biraz daha farklıdır, çünkü onları Haziran ayında LGS bekliyor. Bu yıl Türkiye genelinde de İlimiz ve ilçemiz genelinde de  LGS’ye girecek öğrenci sayısı  geçen iki yıla göre iki katıdır. Bakanlığımızdan nitelikli okullara girecek öğrenci kontenjanı artırmasını bekliyoruz.…

BİLTEPE’NİN ‘’ EVDE ZÜMRE’’ ÇALIŞMASINDA MATEMATİKÇİLER BİR ARAYA GELDİLER

         Matematik öğretmeni  Ayşenur TAMER’in  ev sahipliği ve zümre başkanlığı yaptığı toplantıda  eğitim sohbeti yapıldı, mesleki deneyimler paylaşıldı, öğrencilerin örnek davranışları konuşuldu, karşılaşılan genel sorunlara çözüm arandı.         Daha sonra  zümre başkanı hazırladığı  matematikle ilgili zümre gündemini ortaya koydu; matematik öğretiminde karşılaşılan sorunlar ve…

BİLTEPE’DE ‘’ EVDE ZÜMRE’’ ÇALIŞMALARINA İLKOKUL SINIF ÖĞRETMENLERİYLE DEVAM EDİLDİ

             Biltepe’de zümre çalışmaları   okulun dışına taştı, 4.sınıf öğretmeni Fatma KÖKSAL  hafta sonu akşam  arkadaşlarını evine davet etti,  ev sahipliği görevini ; nazik davranışlarıyla, geleneksel hal hatır sormalarıyla,  ikramlarıyla gösterdi.               Yapılan eğitim sohbetlerinin sonunda, Fatma Öğretmen yanında okul…

BİLTEPE’NİN MİSAFİRİ; MİLLİ EĞTİM BAKANLIĞI EMEKLİ MÜFETTİŞİ, KADİRLİ ORTAOKULU’NUN ESKİ COĞRAFYA ÖĞRETMENİ HALİS HAYDAR ARI’YDI

Saygıdeğer  Hocamız, üstadımız  Halis Haydar Arı 30 Kasım 1966 yılında Kadirli Ortaokul’nda Coğrafya öğretmeni olarak göreve başlamış, daha sonra Adana’da Ortaokul ve Liselerde müdürlük yaptıktan sonra  1976 yılında üçlü kararname ile Bakanlık Müfettişliği  görevine atanmış,  çok sevdiği bu görevde 21 yıl çalışmış, ülkemizin bir çok eğitim kurumunda rehberlik ve teftiş …

BİLTEPE’DE ‘’ EVDE ZÜMRE’’ ÇALIŞMALARI, TÜRKÇE ZÜMRESİYLE BAŞLADI

Zümre üyeleri arasındaki;  iletişimi artırmak, kaynaşmalarını sağlamak amacıyla akşam mesai bitiminde  zümre öğretmenlerinden  birinin evinde gerçekleştirilmesi düşünülen toplantının ilki Türkçe öğretmeni  Egemen  PÜSKÜLLÜOĞLU’nun evinde gerçekleşti. Türkçe dersi adına yapılan çalışmalar değerlendirildi,  okuma, anlama ve  anlatımın önemi, yardımcı kaynaklarının kullanım… gibi  hususlar  üzerinde istişarede bulunuldu.